ΑΘΗΝΑ
02:22
|
04.05.2024
Ο νέος πρωθυπουργός, επικεφαλής τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού, ξεκαθάρισε ότι η βοήθεια προς το Κίεβο θα είναι πλέον μόνο «ανθρωπιστική».
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διακοπή της αποστολής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο και ξεκαθάρισε πως από εδώ και πέρα η βοήθεια της Μπρατισλάβας προς το καθεστώς του Κιέβου Κίεβο θα είναι μόνο «ανθρωπιστική».

«Θεωρούμε ότι η βοήθεια προς την Ουκρανία είναι αποκλειστικά ανθρωπιστική και μη στρατιωτική βοήθεια, δεν θα εφοδιάζουμε πλέον με όπλα την Ουκρανία», δήλωσε ο Ρόμπερτ Φίτσο την επομένη του διορισμού του στην πρωθυπουργία της Σλοβακίας.

Το αριστερό, λαϊκιστικό κόμμα Smer του Ρόμπερτ Φίτσο νίκησε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου με την υπόσχεση ότι θα τερματισθεί η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, θα αντιμετωπισθεί η μετανάστευση και η Σλοβακία θα εφαρμόσει «ανεξάρτητη» εξωτερική πολιτική.

Ο Ρόμπερτ Φίτσο ηγείται τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού στο οποίο συμμετέχουν ακόμη το κόμμα HLAS (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα) και το φιλορωσικό SNS (Εθνικό Κόμμα της Σλοβακίας).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα