ΑΘΗΝΑ
03:11
|
04.05.2024
Κυβερνητικοί βουλευτές απέρριψαν το αίτημα της αντιπολίτευσης να συζητηθεί το θέμα.
Συνεχίζει την τακτική τω καθυστερήσεων η Βουδαπέστη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας απέρριψε την πρόταση της αντιπολίτευσης να διεξαχθεί ψηφοφορία για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα, δήλωσε η Άγκνες Βαντάι, βουλευτής του κόμματος Δημοκρατική Συμμαχία.

«Δεν θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα», έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook η βουλευτής, αναφέροντας ότι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Fidesz – Ουγγρική Συμμαχία Πολιτών, το οποίο έχει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο της Ουγγαρίας, απέρριψαν την πρόταση να τεθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Έτσι, το ζήτημα δεν αναμένεται να εξεταστεί νωρίτερα από τον Νοέμβριο, συνεχίζοντας την τακτική των καθυστερήσεων που ακολουθεί η Βουδαπέστη από το καλοκαίρι του 2022, λόγω των εχθρικών δηλώσεων Σουηδών πολιτικών για την Ουγγαρία.

Ο υπουργός του Γραφείου του Ούγγρου Πρωθυπουργού Γκέργκελι Γκούλιας άφησε να εννοηθεί, χθες Τετάρτη, ότι η Βουδαπέστη εξακολουθεί να έχει αξιώσεις από τη Στοκχόλμη. «Θέλουμε να έχουμε κανονικές, καλές σχέσεις με τη Σουηδία. Και αν τις πετύχουμε, δεν θα υπάρξουν εμπόδια για την ένταξή της», είπε.

Το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ έχει επικυρωθεί από 31 χώρες της συμμαχίας, με την Τουρκία και την Ουγγαρία να είναι οι μόνες που δεν το έχουν κάνει.

Στις 23 Οκτωβρίου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέβαλε στο εθνικό κοινοβούλιο το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ  Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο είπε ότι οι βουλευτές της χώρας του δεν θα προσανατολιστούν στην ίδια κατεύθυνση και εξετάζουν το θέμα.

Στις 27 Μαρτίου, το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας επικύρωσε το πρωτόκολλο για την ένταξη της Φινλανδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, αλλά ανέβαλε το θέμα της ένταξης της Σουηδίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα