ΑΘΗΝΑ
15:19
|
02.05.2024
Απάντηση Παύλου Πολάκη: «Ευκλείδη, μην ανησυχείς, θα τα πούμε στα Όργανα».
Ευκλείδης Τσακαλώτος και Παύλος Πολάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις τελευταίες εξελίξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη στο Kontra Channel, μιλώντας για την πρόσφατη εισήγηση του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη για διαγραφές υψηλόβαθμων στελεχών της παράταξης.

«Νομίζω ότι χρειάζεται ψυχραιμία, ηρεμία και σοβαρές πολιτικές συζητήσεις» απάντησε ο πρώην Υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος ως προς την πιθανότητα εξόδου του από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην πρώτη συνέντευξή του μετά τις εσωκομματικές εκλογές. «Δεν έχω απαίτηση να είμαι σε κόμμα που συμφωνεί με εμένα» και σημείωσε πως οι εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες θα δείξουν «εάν υπάρχει χώρος στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανανεωτική αριστερά», εκφράζοντας δημόσια την αγωνία του συνολικά για την πορεία του χώρου.

Το άγχος μου είναι εάν υπάρχει χώρος ανάμεσα στο ΚΚΕ και στο Κέντρο για την ανανεωτική αριστερά. Ανησυχώ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απομακρυνόμαστε από τις παραδοσιακές μας θέσεις, είπε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για τις απόψεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Τσακαλώτος παρατήρησε πως «είναι απόψεις που έρχονται από τι δικές του προσλαμβάνουσες που είναι διαφορετικές από την παράδοση τη δική μας», δηλαδή «λέει πράγματα πολύ διαφορετικά, πολύ πέρα από αριστερά από οποιαδήποτε εκδοχή της».

Ειδικότερα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός ως προς το περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Κασσελάκη στο ΣΕΒ και ειδικά αναφορικά με τη θέση του ότι το κεφάλαιο επιλύει το θέμα των ανισοτήτων.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε γνωστό πως ήταν αντίθετος με την εκλογή αρχηγού από τη βάση και το είχε εκφράσει πριν το τελευταίο συνέδριο, αλλά σημείωσε πως ο κ. Κασσελλάκης έχει νομιμοποιημένη θέση και δεν είναι σοβαρά τα περί καθαίρεσής του.

Τόνισε, όμως, πως «στο διαδίκτυο οι άνθρωποι που στηρίξανε τον κ. Κασσελάκη είχαν απαράδεκτες επιθέσεις με πολύ πιο άσχημο τρόπο λέγανε «σηκωθείτε να φύγετε», υποστήριξε ο κ. Τσακαλώτος, εκτιμώντας πως «βγήκαμε πάρα πολύ τραυματισμένοι από αυτή τη διαδικασία».

Οι άνθρωποι που υποστήριξαν τον κ. Κασσελάκη δημιούργησαν τραύματα είπε ο πρώην Υπουργός αναφερόμενος και στην «ηγετική ομάδα του κ. Κασσελάκη».

Σχολιάζοντας την παραπομπή τεσσάρων στελεχών προς διαγραφή, «πραγματικά πιστεύω ότι δεν ήταν σωστό οι διαγραφές, η παραπομπή των τεσσάρων. Αν θέλεις την ενότητα, δεν λειτουργείς έτσι» ισχυρίστηκε, συμπληρώνοντας πως «δεν βλέπω από την άλλη πλευρά ότι υπάρχει διάθεση για την ενότητα. Και ότι δεν συζητάνε πολιτικά».

«Όταν βάζεις τον κ. Πολάκη ως συντονιστή των ΕΠΕΚΕ δεν δίνεις σήμα για ενότητα. Γιατί ο κ. Πολάκης ήταν ο πιο επιθετικός. Αυτός ήταν που έλεγε ότι υπονομεύαμε τον Τσίπρα» ανέφερε ο πρώην Υπουργός, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου.

«Εδώ φαίνεται από τις πρώτες δημοσκοπήσεις πως δεν πάει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ» και «φαίνεται μια κυριαρχία της ΝΔ, τα τρία άλλα κόμμα είναι περίπου το ίδιο» παραδέχτηκε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ σε ερώτηση για το εάν έπρεπε να παρέμβει ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, «αν ήμουν εγώ ο Αλέξης μια εβδομάδα πριν τις εκλογές θα έκανα μια ανάρτηση που θα έλεγε ότι δεν υποστηρίζω κανέναν», δε δέχομαι να λέει κάποιος ότι τον υποστηρίζω και δεν δέχομαι να λέει κάποιος ότι με υπονόμευσε, περιέγραψε ο κ. Τσακαλώτος.

Το ότι αυτό δεν συνέβη, είναι «μέρος του τραύματος που ζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε, ενώ παρατήρησε πως «η πλειοψηφία του κόμματος δεν παράγει πολιτική. Δεν την ενδιαφέρει να κάνει καν την πολιτική συζήτηση».

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

Απάντηση Πολάκη: «Μην ανησυχείς, θα τα πούμε στα Όργανα»

Άμεση ήταν η αντίδραση του Παύλου Πολάκη, σε όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη συνέντευξή στο Kontra.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής των τομεαρχών του κόμματος προανήγγειλε σύγκρουση στα όργανα της παράταξης, γράφοντας στο Facebook:

«Ευκλείδη με προκάλεσες πολύ, αλλά ΔΕΝ θα σου απαντήσω. Μην ανησυχείς και μην μπερδεύεσαι, δεν υπάρχουν αδιέξοδα, θα τα πούμε στα Όργανα!».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα