ΑΘΗΝΑ
22:23
|
02.05.2024
Η εισαγγελέας υπέγραψε δεκάδες χιλιάδες παρακολουθήσεις πολιτών με τη δικαιολογία ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.
Η ΕΥΠ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων καθώς ακόμη μία σοβαρή αποκάλυψη που σχετίζεται με το σκάνδαλο των υποκλοπών ήρθε στο φως από τον ενημερωτικό ιστότοπο insidestory.

Όπως αποκαλύπτει το insidestory και οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Ελίζα Τριανταφύλλου, η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, είχε τεθεί και η ίδια υπό παρακολούθηση μέσω του παράνομου λογισμικού Predator.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου, η οποία είχε δηλώσει ότι «θα παρακολουθούσε ακόμη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν πήγαινε να πουλήσει την πατρίδα», έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο σκάνδαλο των υποκλοπών καθώς αδιακρίτως έβαζε την υπογραφή της για την παρακολούθηση δεκάδων χιλιάδων πολιτών με τη γενική και αόριστη αιτιολογία ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία τα οποία προκύπτουν από τη λεγόμενη «Λίστα Μενουδάκου», δηλαδή τη λίστα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δείχνουν ότι και η ίδια τελούσε υπό παρακολούθηση. 

Εκτός από το όνομα της πρώην εισαγγελέως της ΕΥΠ, η οποία μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου επέστρεψε στην υπηρεσία από την οποία είχε αποσπαστεί, στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, αφότου ξεκίνησε πειθαρχικός έλεγχος εις βάρος της, βρίσκονται και άλλα πρόσωπα, προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και γενικοί γραμματείς υπουργείων, εκτός από δημοσιογράφους, επιχειρηματίες κ.λπ.

Η λεγόμενη «Λίστα Μενουδάκου» εκτός από την εισαγγελέα της ΕΥΠ, περιλαμβάνει ακόμα 91 πρόσωπα που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση μέσω του Predator, μεταξύ των οποίων, οι Νίκος Δένδιας,  Γιώργος Γεραπετρίτης, Άδωνις Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας, Κωστής Χατζηδάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, γενικοί γραμματείς υπουργείων όπως η Άννα Στρατινάκη του υπουργείου Εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα