ΑΘΗΝΑ
22:03
|
27.04.2024
Για προσπάθεια εκφοβισμού του δίκαιου αγώνα των κατοίκων της Βόρειας Χίου, κάνει λόγο το Νομαρχιακό τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ.
Στους δρόμους τα Καρδάμυλα για να μην κλείσει το γραφείο ΕΛΤΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην προσαγωγή των προέδρων δύο τοπικών κοινοτήτων, μετά από εισαγγελική παρέμβαση, προχώρησε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. στη Χίο, στον απόηχο της κινητοποίησης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, στα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ στο νησί, ενάντια στο κλείσιμο τοπικών υποκαταστημάτων.

Οι διαδηλωτές από τα χωριά της Βορειοανατολικής Χίου ζητούν με συνεχείς κινητοποιήσεις να μείνει ανοικτό το κατάστημα των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα. Χθες το μεσημέρι, παρά τις παρεμβάσεις προχώρησε τελικά η σύνταξη της δικογραφίας από την αστυνομία, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, λόγω του ότι οι διαδηλωτές είχαν αποκλείσει τα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ.

Έτσι σήμερα το πρωί, μετά τις 10.00, και ενώ είχαν αποχωρήσει οι περισσότεροι κάτοικοι από τη συγκέντρωση που έγινε έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, έγινε σύλληψη του προέδρου της Συκιάδας Κώστα Μαυρέλου, ενώ τον πρόεδρο της Λαγκάδας Μάρκο Κούνουπα τον συνέλαβαν στον εργασιακό του χώρο.

Όπως αναφέρει ο 902.gr, αναζητούνται για να προσαχθούν και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Καρδαμύλων και Πυτιών. 

Την απελευθέρωση των δύο προέδρων χωρίς την απαγγελία κατηγοριών απαιτούν σωματεία, φορείς και κάτοικοι που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Αστυνομικό Τμήμα και καταγγέλλουν την προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των κατοίκων που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο ταχυδρομείων.

Την προσαγωγή των δύο ατόμων καταγγέλλει το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ κάνοντας λόγο για «προσπάθεια εκφοβισμού του δίκαιου αγώνα των κατοίκων της Βόρειας Χίου ενάντια στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ» και δηλώνει πως «η τρομοκρατία των αγώνων μας δεν θα περάσει». Επίσης σημειώνει πως «στηρίζουμε απερίφραστα αυτό τον αγώνα αλλά και κάθε αγώνα ενάντια στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των σύγχρονων αναγκών μας (υγεία, πρόνοια, EΛTA, εργασιακά αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, κλπ).»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα