ΑΘΗΝΑ
08:16
|
28.04.2024
Αύξηση καταγράφουν οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό σε απλές κλίνες, ενώ οι υπόλοιποι δείκτες παρουσιάζουν μείωση την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.
Αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αύξηση καταγράφουν οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό σε απλές κλίνες, ενώ όλοι οι υπόλοιποι δείκτες παρουσιάζουν μείωση, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 16-22 Οκτωβρίου για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος (SARS-CoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ:

Ιός SARS-CoV2 – λοίμωξη Covid-19: Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των εισαγωγών για Covid-19 (n=1.065) παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 12% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων (n=20) παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και μείωση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=21).

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη Covid-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 56. Καταγράφηκαν 50 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 87 έτη (εύρος 52-99 έτη).

Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η XBB.1.5 (47%), ακολουθούμενη από την EG.5 (27%) και την ΧΒΒ.1.16 (17%). Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί συνολικά 76 θετικά δείγματα της υπο-παραλλαγής BA.2.86, με ημερομηνίες λήψης δείγματος από 5 Σεπτεμβρίου έως 9 Οκτωβρίου.

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV-2 σε 1 από τις 9 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Ιός της γρίπης: Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παραμένει κάτω του 10% (sentinel). Δεν καταγράφηκαν νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου): Ο αριθμός κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής ανά 1.000 επισκέψεις βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV: Δεν ανευρέθηκαν θετικά δείγματα στην κοινότητα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα