ΑΘΗΝΑ
00:36
|
04.05.2024
Η ψήφιση της πρότασης ήρθε αφού οι Δημοκρατικοί «μπλόκαραν» το μέτρο πριν από μία εβδομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε στις 26 Οκτωβρίου το ψήφισμα του Αμερικανού γερουσιαστή του Μιζούρι,Τζος Χάουλι, καταδικάζοντας τη Χαμάς και τις αντισημιτικές φοιτητικές ομάδες στις πανεπιστημιουπόλεις των κολεγίων που φέρονται να «γιόρτασαν» την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ.

Οι εκδηλώσεις αυτές δημιούργησαν ανησυχία σε μέλη της εβραϊκής κοινότητας των ΗΠΑ.

Εκδήλωση στο πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον στις 24 Οκτωβρίου

Η ψήφιση της πρότασης ήρθε αφού οι Δημοκρατικοί «μπλόκαραν» το μέτρο πριν από μία εβδομάδα, συγκεκριμένα λόγω ενός και μόνο γερουσιαστή, του Κρις Βαν Χόλεν.

«Κύριε Πρόεδρε, πριν από μία εβδομάδα ήρθα σε αυτό το βήμα για να προσπαθήσω να ψηφίσω αυτό ακριβώς το ψήφισμα που καταδικάζει τη βίαιη, γενοκτονική, αντισημιτική ρητορική και τις ενέργειες στις πανεπιστημιουπόλεις των κολεγίων μας σε όλη τη χώρα» δήλωσε ο γερουσιαστής Χάουλι.

«Δυστυχώς, με εμπόδισε ένας από τους Δημοκρατικούς συναδέλφους μου και από τότε η κατάσταση στα πανεπιστήμιά μας έχει επιδεινωθεί».

«Γι’ αυτό έχει σημασία αυτό που κάνουμε σήμερα και γι’ αυτό είμαι ικανοποιημένος, που είμαστε σε θέση τώρα επιτέλους, να εγκρίνουμε αυτό το ψήφισμα που κατονομάζει αυτή τη ρητορική, χαρακτηρίζοντας την ανοικτά ως γλώσσα υπέρ της βίας, υπέρ της γενοκτονίας, και λέμε ότι είναι λάθος […] Η απάντηση σε αυτού του είδους το μίσος, της επιθετικής και επικίνδυνης ομιλίας, είναι η απάντηση με ηθικό σκοπό. Είναι η γλώσσα με ηθική σαφήνεια. Είναι μια ηθική στάση που λέει όχι, αυτό [που κάνετε] είναι λάθος. Δεν είμαστε εμείς έτσι. Δεν είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έτσι. Και αυτό, κύριε Πρόεδρε, είναι αυτό που κάνουμε εδώ, αυτή τη στιγμή, σε αυτή την αίθουσα σήμερα» τόνισε.

Ερωτήματα εγείρει ο τρόπος με τον οποίο θα αξιοποιηθεί μελλοντικά η εν λόγω απόφαση και με ποιον τρόπο θα διαχωρίζονται οι αντισημιτικές διαδηλώσεις από τις αμιγώς φιλο-παλαιστινιακές.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα