ΑΘΗΝΑ
20:27
|
27.04.2024
Σε δημοσκόπηση που απευθύνθηκε σε περισσότερους από 8.000 ενήλικες, το 0,6% δήλωσε ότι είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από μέλη του κλήρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ύστερα από απόφαση του Ισπανικού Κοινοβουλίου τον Μάρτιο του 2022 να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη επιτροπή υπό την ηγεσία του Συνήγορου του Πολίτη, Άνχελ Γκαμπιλόντο, ώστε να «ρίξει φως» στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση νεαρών αγοριών και κοριτσιών στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας, φτάνουν σήμερα στο φως ανησυχητικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση που απευθύνθηκε σε περισσότερους από 8.000 ενήλικες, το 0,6% δήλωσε ότι είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από μέλη του κλήρου όταν ήταν παιδιά. Βάσει αυτού του ποσοστού, και με τον ενήλικο πληθυσμό της χώρας να φτάνει τα 39 εκατομμύρια, φαίνεται τα αποτελέσματα να αφορούν περίπου 200.000 Ισπανούς ενήλικες.

Η Καθολική Εκκλησία της Ισπανίας, η οποία για χρόνια αρνούνταν να διεξάγει τη δική της μελέτη, αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ανεξάρτητη έρευνα, αν και συνεργάστηκε παρέχοντας έγγραφα για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης που είχαν συγκεντρωθεί από επισκοπές.

Λίγο πριν παρουσιαστεί η έκθεση στο κοινοβούλιο, η σύνοδος των ισπανών επισκόπων δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα για να συζητήσει τα ευρήματά της.

Μια ανεξάρτητη γαλλική επιτροπή κατέληξε στο ίδιο σχεδόν συμπέρασμα το 2021, βρίσκοντας πως περίπου 216.000 παιδιά – κυρίως αγόρια – είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από κληρικούς στη Γαλλία από το 1950.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα