ΑΘΗΝΑ
12:54
|
03.05.2024
Από το 2020 έχει ανακληθεί η άδεια του παράνομου δελφινάριου από την Περιφέρεια Αττικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι ιδιοκτήτες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για τις παραστάσεις των δελφινιών που πραγματοποιούσαν, και καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Συγκεκριμένα, οργανώνονταν παραστάσεις από τον Μάιο του 2010 και για περίπου μια δεκαετία, παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία από το 2012 απαγορεύει τη χρήση ζώων σε θεάματα και παραστάσεις τσίρκου, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις πολλών φιλοζωικών φορέων.

Η ποινική δίωξη προχώρησε ύστερα από καταγγελία των Όλγα Κήκου, μέλους του Δ.Σ. της Dolphinaria-Free Europe, και Αλέξανδρου Φραντζή, προέδρου του Ιντιτούτου Kητολογικών Ερευνών «Πέλαγος», προς τις αρμόδιες αρχές.

Παρά την επιχειρηματολογία της υπεράσπισης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, η οποία υποστήριξε πως οι παραστάσεις αυτές είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, επιτιθέμενοι μάλιστα προς τις φιλοζωικές οργανώσεις, χαρακτηρίζοντας τα μέλη ως «γραφικά» και «φανατικά», οι δράσεις τους κρίθηκαν παράνομες.

Επίσης, από το 2020 έχει ανακληθεί η άδεια του παράνομου δελφινάριου από την Περιφέρεια Αττικής, με τα θαλάσσια θηλαστικά να βρίσκονται ακόμη στην κατοχή της εταιρίας.

Κατά τα άλλα, εκκρεμούν και άλλες καταγγελίες κατά  της ιδιοκτησίας του Πάρκου που αναμένεται να εκδικαστούν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα