ΑΘΗΝΑ
13:28
|
03.05.2024
Ήταν άρρωστος για μια εβδομάδα και δεν του παρείχαν την απαραίτητη περίθαλψη, καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ.
Καταγγέλλουν άθλιες συνθήκες διαβίωσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε απεργία πείνας για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης προχωρούν οι μετανάστες στο Προ-Αναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) Κορίνθου, μετά τον θάνατο μετανάστη με καρδιακά προβλήματα, που πέθανε αβοήθητος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική καταγγελία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), ο 24χρονος επί τρεις ημέρες ζητούσε ιατρική βοήθεια, με τους φύλακες να του δίνουν απλά ντεπόν και όταν τελικά τον μετέφεραν στο νοσοκομείο ήταν πολύ αργά.

Κάνοντας λόγο για την έλλειψη γιατρού στη δομή, η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει τον «ρατσισμό της κυβέρνησης» ως ένοχο για τον θάνατό του, υπενθυμίζοντας ότι στο ίδιο κέντρο κράτησης έχασε τη ζωή του, πριν από δύο εβδομάδες, ένα ακόμα μετανάστης, ενώ τον Μάρτη του 2021 ένας νεαρός Κούρδος 24 ετών, ο Ιμπραήμ Εργκιούν, με ζητήματα ψυχικής υγείας «αυτοκτόνησε» στο κελί του αβοήθητος ενώ είχε όλα τα δίκια για να αποκτήσει άσυλο.

«Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης έχει ανέβει επίπεδο μετά το πνίξιμο 600 προσφύγων στο ναυάγιο της Πύλου, με το Λιμενικό να επιχειρεί να ρυμουλκήσει το σαπιοκάραβο προς την Ιταλία και με την απανθράκωση 28 προσφύγων στο φλεγόμενο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο», τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ.

«Οι ζωές των μεταναστών δεν μετράνε για τον Καιρίδη και τον Μητσοτάκη, είναι απλά “εισβολείς” που απωθούνται με φράχτες, καταδιώξεις και pushbackς από το Λιμενικό. Μετράνε ως αριθμοί κρατουμένων προς απέλαση με τις επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας», προσθέτει.

«Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί της κυβέρνησης που κραυγάζουν κλείστε τα σύνορα στους πρόσφυγες, τους κατατρεγμένους των πολέμων, των δικτατοριών, της πείνας στηρίζουν τον στρατό κατοχής του Νετανιάχου που δολοφονεί χιλιάδες παιδιά στη Γάζα, στηρίζουν τους δικτάτορες σαν το Σίσυ της Αιγύπτου.

Τώρα, η ρατσιστική παρανοϊκή πολιτική του Μητσοτάκη και του Καιρίδη, της φυλάκισης χιλιάδων μεταναστών χωρίς χαρτιά ενώ λείπουν δεκάδες χιλιάδες εργατικά χέρια στον επισιτισμό και στα χωράφια, απλά σκοτώνει μέσα στην απανθρωπιά των στρατοπέδων συγκέντρωσης για να στείλει το μήνυμα «μην έρθετε στην Ελλάδα».

Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου του Sheheryaar Ahmed.

Να κλείσουν τώρα όλα τα στρατόπεδα του θανάτου, να πάρουν χαρτιά και άσυλο, μετανάστες και πρόσφυγες, να έχουν δουλειά, στέγη και όχι να πεθαίνουν εξ αιτίας της ρατσιστικής πολιτικής των δολοφόνων της κυβέρνησης της ΝΔ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα