ΑΘΗΝΑ
12:19
|
14.06.2026
Το ψήφισμα εγκρίθηκε από 120 χώρες. Άλλες 14 το καταψήφισαν και 45 δήλωσαν αποχή μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Γενική Συνέλευση ΟΗΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη υιοθέτησε απόψε με μεγάλη πλειοψηφία ένα μη δεσμευτικό νομικά σχέδιο απόφασης που ζητά «βιώσιμη ανθρωπιστική εκεχειρία» και παύση των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και μαχητών της Χαμάς στη Γάζα.

Το σχέδιο απόφασης είχε προωθήσει η Ιορδανία εκ μέρους 22 αραβικών χωρών και είχε υποστηριχθεί από άλλες 47 χώρες μεταξύ των οποίων η Κίνα.

Εγκρίθηκε με 120 ψήφους υπέρ (ανάμεσά τους η Γαλλία, η Αργεντινή, το Βέλγιο, η Βοσνία_Ερζεγοβίνη, το Ιράν, η Τουρκία), 14 χώρες ψήφισαν κατά (Αυστρία, Κροατία, Τσεχία, Ουγγαρία, Γουατεμάλα, Ισραήλ, ΗΠΑ, Νησιά Μάρσαλ, Νησιά Τόνγκα, Νησιά Φίτζι, Μικρονησία, Παπούα Νέα Γουινέα, Παραγουάη, Ισραήλ). Άλλες 45 χώρες δήλωσαν «αποχή» μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βρετανία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Σουηδία, η Τυνησία, η Ουκρανία, κ.α.

Η ψήφος συνέπεσε με το αποψινό άγριο σφυροκόπημα του παλαιστινιακού θύλακα από στεριά, αέρα και θάλασσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ουκρανία έπληξε πετρελαϊκή εγκατάσταση, εργοστάσιο χημικών στη Ρωσία

ΠΑΣΟΚ: Το Μαξίμου οφείλει να απαντήσει αν έχουν εκδοθεί κρατικές συστατικές επιστολές για το Predator

Βρετανικές δυνάμεις αναχαίτισαν πετρελαιοφόρο του ρωσικού «σκιώδους» στόλου

Η Κίνα απειλεί τις ΗΠΑ με αντίμετρα μετά τη «μαύρη λίστα» για Alibaba και BYD

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα