ΑΘΗΝΑ
11:13
|
17.05.2024
Έκκληση για τερματισμό της σφαγής αμάχων στη Γάζα και κάλεσμα στον τουρκικό λαό για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στην Κωνσταντινούπολη.
Εικόνα από την πρόσφατη ομιλία του Τούρκου προέδρου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Να σταματήσει αμέσως αυτή την τρέλα» και να βάλει τέλος «στις επιθέσεις του» στη Λωρίδα της Γάζας ζήτησε από το Ισραήλ ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ανάρτησή του στο X.

«Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, οι οποίοι κλιμακώθηκαν χθες το βράδυ στη Γάζα, έθεσαν για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο γυναίκες, παιδιά και αθώους πολίτες, βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο την ανθρωπιστική κρίση. Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως αυτή την τρέλα, να βάλει τέλος στις επιθέσεις του», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, καλώντας τους συμπολίτες του να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση υποστήριξης στους Παλαιστινίους που οργανώνει το κόμμα του σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συγκέντρωση αυτή θα βροντοφωνάξουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού (και) εναντίον του διωγμού από το Ισραήλ, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε ήδη προαναγγείλει τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση αυτή, που βαφτίστηκε «μεγάλη συγκέντρωση για την Παλαιστίνη» και θα γίνει στον χώρο του παλιού διεθνούς αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Ερντογάν τις τελευταίες ημέρες σκλήρυνε και ανέβασε θεαματικά τους τόνους όσον αφορά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου. Την Τετάρτη, ανακοίνωσε πως ακυρώνει όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια στελεχών της κυβέρνησής του στο Ισραήλ και στηλίτευσε την ανικανότητα της Δύσης να σταματήσει τον πόλεμο Ισραήλ/Χαμάς.

«Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση», πρόκειται για «απελευθερωτική οργάνωση που προστατεύει τη γη της», είπε, πυροδοτώντας την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης του Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Ελλάδα τη Δευτέρα ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα