ΑΘΗΝΑ
17:53
|
28.04.2024
Για ακόμη μια φορά, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα απαιτώντας τον τερματισμό της σφαγής του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.
Οι διαδηλωτές καταδίκασαν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης «που απείχε στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για το ψήφισμα της Ιορδανίας για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για ακόμη μια φορά, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα, στο Πάρκο Ελευθερίας, απαιτώντας «Να σταματήσει τώρα η σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ».

Οι διαδηλωτές καταδίκασαν τόσο τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ, όσο και τη στάση της Δύσης και της ελληνικής κυβέρνησης «που απείχε στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για το ψήφισμα της Ιορδανίας για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα». «Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών. Για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής. Για Παλαιστίνη ελεύθερη στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ», ακουγόταν από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης.

Στην πορεία έδωσαν το «παρών» εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις και κόμματα όπως το ΠΑΜΕ, η ΟΚΔΕ και το ΜέΡΑ25, καθώς και συλλογικότητες όπως η ΚΕΕΡΦΑ και η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο. Παρευρέθηκε επίσης και ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής, Γιουσέφ Ντορχόμ.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε το εξής μήνυμα της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών: «Ευχαριστούμε το ΠΑΜΕ και τα Συνδικάτα για την έμπρακτη αλληλεγγύη και υποστήριξη στους εργάτες του λαού της Παλαιστίνης. Η αλληλεγγύη μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τη νίκη. Ζήτω οι αγώνες των λαών».

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, με πρωτοβουλία εργατικών σωματείων και της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Στην κινητοποίηση, στη διάρκεια της οποίας εκφράστηκε με πανό και συνθήματα διαμαρτυρία για τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας και τον αποκλεισμό του λαού της Παλαιστίνης, συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη της παλαιστινιακής παροικίας.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία αλληλεγγύης κινήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Λεωφόρο Νίκης και μέσω της οδού Τσιμική επέστρεψαν στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα