ΑΘΗΝΑ
11:45
|
27.04.2024
Η χώρα δεν έχει αξιωματική αντιπολίτευση. Απαιτείται η δημιουργία μιας σκιώδους κυβέρνησης από διακεκριμένους πολίτες.
Βουλή των Ελλήνων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ελλάδα ουσιαστικά δεν έχει αξιωματική αντιπολίτευση και γενικά στερείται αντιπολίτευσης. Υπάρχει ένας Πρωθυπουργός που παρουσιάζει τη χώρα μας ως πρότυπο επιτυχίας (για να μην χρησιμοποιηθεί η αγγλική ορολογία που συνηθίζουν όλοι μιας και η γλώσσα μας είναι πιο πλούσια) από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμη άστεγοι από τις τελευταίες πλημμύρες στη Θεσσαλία οι οποίοι φιλοξενούνται σε δομές, σε συγγενείς, σε ξενοδοχεία ή σε κοντέινερ και με τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών στον πρωτογενή τομέα να μην έχει καν ολοκληρωθεί, ενώ η ακρίβεια και ο πληθωρισμός κάνουν θραύση και με τους φτωχούς ν’ αυξάνονται.

Στο εξωτερικό και για τα εθνικά θέματα η Ελλάδα είναι ανύπαρκτη. Ακολουθεί τις οδηγίες των ΗΠΑ σ’ όλα τα ζητήματα. Πρόσφατα παραχώρησε και το αεροδρόμιο της Ελευσίνας για τις ανάγκες της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ για να διευκολυνθούν οι βομβαρδισμοί των εχθρών του Ισραήλ. Η αποχή της Ελλάδας στο τελευταίο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική εκεχειρία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τήρησε ενιαία στάση στη σχετική ψηφοφορία και η Γαλλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Πορτογαλία, Ισπανία και Σλοβενία ψήφισαν υπέρ, δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο για να ακολουθήσει και η Ελλάδα την ίδια γραμμή, εκτός βεβαίως από την πίεση των ΗΠΑ που φαίνεται τελικά να επικράτησε.

Ανύπαρκτη η χώρα μας και στο Κυπριακό όπου θα έπρεπε, μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία, να έχει υποβάλει νέες προτάσεις που να προβλέπουν την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Άγκυρα και στο πλαίσιο αυτό τη συνέχιση των διακοινοτικών διαπραγματεύσεων, αντί να περιμένουμε τις αρνητικές προτάσεις της Τουρκίας που ευτυχώς ακόμη απορρίπτουμε.

Η συμφωνία των Πρεσπών έχει παραβιαστεί και δεν εξετάζεται καν η ακύρωσή της σύμφωνα με τις διατάξεις τις Συμφωνίας της Βιέννης περί του Δικαίου των Συνθηκών του 1969. Η Ελλάδα δεν ασκεί καμία πίεση ούτε παίρνει μέτρα εναντίον της Γερμανίας για τις αποζημιώσεις των Γερμανικών Επανορθώσεων και του Κατοχικού Δανείου που ξεπερνούν το ένα τρις ευρώ ενώ δεν παραλείπει να πληρώνει με απόλυτη συνέπεια το Βερολίνο στα πλαίσια των μνημονιακών μας υποχρεώσεων. Θα μπορούσαμε ν’ αναφέρουμε και πολλά άλλα ακόμη δυσάρεστα συμβάντα που μας είναι γνωστά και τα ζούμε καθημερινά.

Απαιτείται συνεπώς η δημιουργία μιας σκιώδους κυβέρνησης από διακεκριμένους πολίτες που θα ελέγχει, υποβάλλει προτάσεις, ασκεί θετική και αρνητική κριτική στην κυβέρνηση και γιατί όχι θα τη βοηθάει στο νομοθετικό της έργο.

Αυτή η σκιώδης κυβέρνηση θα καλύπτει όλα τα υπουργεία με έναν σκιώδη υπουργό κάτω από τον οποίο θα υπάρχει ένα επιτελείο που θα τον υποστηρίζει. Με τον τρόπο αυτό θα καταβληθεί μια προσπάθεια να καλυφθεί το κενό της ανυπαρξίας αντιπολίτευσης και θα βοηθηθεί η κυβέρνηση (και οι εκάστοτε κυβερνήσεις) να συμπλέει περισσότερο με τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών κατά την εκτέλεση του έργου της. Γνωρίζουμε ότι το εγχείρημα αυτό είναι δύσκολο γιατί θα βασιστεί στον εθελοντισμό και τον πατριωτισμό των Ελλήνων, μιας και δεν θα υπάρχουν χρηματικοί πόροι. Θεωρούμε όμως ότι αξίζει τον κόπο να κάνουμε την προσπάθεια για το καλό της χώρας μας και σας καλούμε με αισιοδοξία, όλους τους Έλληνες, να συμμετέχετε στην επίτευξη του ιερού αυτού σκοπού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στην Ευελπίδων σήμερα οι κατηγορούμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα