ΑΘΗΝΑ
16:20
|
06.05.2024
Συνάντηση Πούτιν για «τις δυτικές απόπειρες διάσπασης της ρωσικής κοινωνίας» και η «εμπλοκή» του εξόριστου Ρώσου Ιλιά Πονομαριόφ.
Αεροδρόμιο του Νταγκεστάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κρεμλίνο φαίνεται να δηλώνει, ότι το πλήθος που εισέβαλε σε αεροδρόμιο του Νταγκεστάν αναζητώντας Εβραίους επιβάτες από το Ισραήλ την Κυριακή (29/10) το έκανε λόγω «εξωτερικής επιρροής».

Το Reuters αναφέρει, ότι στην καθημερινή συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Πεσκόφ, τόνισε ότι «κακοπροαίρετοι» είχαν χρησιμοποιήσει ευρέως διαδεδομένες εικόνες βασανισμών στη Γάζα, για να ξεσηκώσουν τους ανθρώπους στην, κατά κύριο λόγο, μουσουλμανική περιοχή του βόρειου Καυκάσου.

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές δήλωσαν, ότι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο περιστατικό στη Μαχατσκάλα την Κυριακή, εκ των οποίων δύο ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι 9 αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Εξήντα άτομα συνελήφθησαν αργότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Το Tass αναφέρει, ότι μετά τα γεγονότα στη Μαχατσκάλα, ο Ρώσος πρόεδρος, Πούτιν, θα πραγματοποιήσει συνάντηση για να «συζητήσει τις δυτικές απόπειρες διάσπασης της ρωσικής κοινωνίας».

Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι «ο Πούτιν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια μεγάλη αντιπροσωπευτική συνάντηση σήμερα, περίπου στις 7 μ.μ. ώρα Μόσχας, για να συζητήσει τις προσπάθειες της Δύσης να χρησιμοποιήσει τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή για να διχάσει τη ρωσική κοινωνία. Θα γίνει αναλυτική συζήτηση».

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε, ότι θα παρευρεθούν ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών και ο υπουργός Άμυνας.

Η σύνδεση του Ιλιά Πονομαριόφ

Σύμφωνα με πληροφορίες το κανάλι Dagestan Telegram, το οποίο κατηγορείται να υποκίνησε την αντισημιτική διαδήλωση στο αεροδρόμιο, φέρεται να συνδέεται άμεσα με τον Ιλιά Πονομαριόφ, τον Ρώσο πολιτικό επικριτή του Κρεμλίνου, ο οποίος βρίσκεται εξόριστος στο Κίεβο από το 2014. Ο Πονομαριόφ έχει συνεργαστεί στενά με τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας σε επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης στη Ρωσία. Φέρεται να ασχολείται με τη στρατολόγηση ρωσικών εθελοντικών νεοναζιστικών μονάδων, οι οποίες πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας υπό την επίβλεψη της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (HUR).  

Ιλιά Πονομαριόφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρακινή Αντίσταση: Στοχεύσαμε Ισραηλινή βάση στην Χάιφα

Γεραπετρίτης: Πρέπει να αποτραπεί η εισβολή στην Ράφα

Ιρανός Πρόεδρος: Καμιά ανοχή στη σιωνιστική και αντεπαναστατική αποσταθεροποίηση του Ιράκ

Ρώσος αξιωματούχος: Ο χειρισμός των Ουκρανών προσφύγων από την ΕΕ θα οδηγήσει σε νέα κρίση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα