ΑΘΗΝΑ
22:21
|
30.04.2024
Tουλάχιστον 3.324 παιδιά έχουν δολοφονηθεί μέχρι στιγμής στη Γάζα, και άλλα 36 στη Δυτική Όχθη, αποκαλύπτει ο οργανισμός «Save the Children».
Υπολογίζεται πως περίπου 1.000 παιδιά βρίσκονται θαμμένα κάτω από τα ερείπια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα παιδιά που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ξεπερνούν τον αριθμό των παιδιών που σκοτώθηκαν ετησίως σε συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο, από το 2019, σύμφωνα με δελτίο τύπου του οργανισμού «Save the Children».

Με το 40% των νεκρών από τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας να είναι παιδιά, και με περίπου 1.000 θαμμένα ακόμη κάτω από τα ερείπια, ο επικεφαλής του οργανισμού για τα δικαιώματα του παιδιού στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη ,Τζέισον Λι, δήλωσε:

Τρεις εβδομάδες βίας έχουν ξεριζώσει τα παιδιά από τις οικογένειες τους και έχουν διαλύσει τη ζωή τους σε ασύλληπτο βαθμό. Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί και με τη βία, όχι μόνο να συνεχίζεται, αλλά και να επεκτείνεται στη Γάζα αυτή τη στιγμή, πολλά περισσότερα παιδιά παραμένουν σε σοβαρό κίνδυνο.

Ο θάνατος ενός και μόνο παιδιού είναι αβάσταχτος, αλλά εδώ υπάρχουν σοβαρές παραβιάσεις επικών διαστάσεων. Η κατάπαυση του πυρός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η υγεία τους. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να βάλει τους ανθρώπους πάνω από την πολιτική. Κάθε μέρα που καταναλώνεται σε κουβέντες, αφήνει παιδιά σκοτωμένα και τραυματισμένα. Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή, ειδικά όταν αναζητούν ασφάλεια σε σχολεία και νοσοκομεία.

Βασιζόμενη στις πληροφορίες που έλαβε από τις παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές, η οργάνωση ανέφερε ότι τουλάχιστον 3.324 παιδιά έχουν δολοφονηθεί μέχρι στιγμής στη Γάζα, και άλλα 36 στη Δυτική Όχθη.

Συγκριτικά, οι εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τα παιδιά στις ένοπλες συγκρούσεις, δείχνουν ότι συνολικά 2.985 παιδιά σκοτώθηκαν σε 24 χώρες το 2022, 2.515 το 2021 και 2.674 το 2020 σε 22 χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα