ΑΘΗΝΑ
18:32
|
02.03.2024
Τι διαρρέουν πηγές της Κουμουνδούρου ενόψει της σύγκλησης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η «γείωση με τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες» είναι ο στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, όσον αφορά την αυριανή (31/10) σύγκληση της ΚΟ του κόμματος, σύμφωνα με κομματικές πηγές.Στη συζήτηση έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν οι συντονιστές/ συντονίστριες και οι αναπληρωτές/ αναπληρώτριες των τμημάτων της Κεντρικής Επιτροπής.

«Μετά την επιτυχημένη περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη, τον νομό Ημαθίας και τη Λάρισα, στο επίκεντρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τίθενται δύο από τα πλέον κρίσιμα θέματα που απασχολούν καθημερινά τους πολίτες και απαιτούν απαντήσεις: η ακρίβεια και η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού», σημειώνουν οι εν λόγω πηγές και εξηγούν: «Ειδικότερα, στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα τεθεί το μείζον ζήτημα της ακρίβειας που εξανεμίζει το εισόδημα των πολιτών και γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το προσχέδιο του κυβερνητικού προϋπολογισμού, όχι μόνο δεν απαντά, αλλά επιτείνει περαιτέρω το πρόβλημα. Ως προϋπολογισμό ακρίβειας τον αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σε αυτό το πλαίσιο σε διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία των πολιτών, θα παρουσιάσει τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας».

Επίσης, όπως αναφέρουν, «θα αναλυθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών ”Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις”, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «ένα νομοσχέδιο, το οποίο κάτω από τον ευφημισμό του τίτλου και τον ψευδεπίγραφο μανδύα αξιοκρατίας, ουσιαστικά διαιωνίζει τον άκρατο κομματισμό και την ευνοιοκρατία στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παράλληλα με την αντίκρουση του νομοσχεδίου τής κυβέρνησης, σε συνεργασία με θεσμικούς και συλλογικούς φορείς θα παρουσιάσει στους πολίτες ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης και αναμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης, ξεδιπλώνοντας τη δική του εναλλακτική πρόταση για την στελέχωση των διοικήσεων του Δημοσίου. Με οδηγό τις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας», καταλήγουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε εξέλιξη η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ενημερώσει η κυβέρνηση αν υπάρχουν όροι πώλησης των F-16 στην Τουρκία

Αυτό το χώμα το θέλουν όλο δικό τους

Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να διαπραγματευτώ την έξοδο από το ευρώ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα