ΑΘΗΝΑ
07:06
|
02.05.2024
Σε «ανθρώπινο λάθος» οφείλεται η θανατηφόρα σύγκρουση τρένων που στέρησε τη ζωή σε 14 επιβάτες στη νοτιοανατολική πολιτεία Άντρα Πραντές της Ινδίας.
Σύγκρουση τρένων στην Ινδία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα «ανθρώπινο λάθος» ήταν η αιτία μιας θανατηφόρας σύγκρουσης τρένων που σκότωσε τουλάχιστον 14 επιβάτες και τραυμάτισε σχεδόν 50 στη νοτιοανατολική πολιτεία Άντρα Πραντές της Ινδίας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Μια επιβατική αμαξοστοιχία ξεπέρασε ένα σήμα την Κυριακή μεταξύ των πόλεων Αλαμάντα και Καντακαπάλε στην περιοχή Βιζιαναγκαράμ, χτυπώντας ένα ακίνητο τρένο. Τουλάχιστον τρία βαγόνια εκτροχιάστηκαν στο δυστύχημα, είπε ο Σαουράμπ Πρασάντ, ανώτερος αξιωματικός των σιδηροδρόμων.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι οι προσπάθειες διάσωσης τελείωσαν και ότι το επίκεντρο ήταν πλέον η αποκατάσταση του δικτύου.

Σε δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το δυστύχημα, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι προσπάθησε να διαβεβαιώσει τον κόσμο ότι οι αξιωματούχοι εργάζονταν για να αντιμετωπίσουν τον «ατυχή εκτροχιασμό τρένου».

«Οι αρχές παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες», έγραψε στο X, πρώην Twitter.

Το Υπουργείο Σιδηροδρόμων ανακοίνωσε ακυρώσεις και αλλαγές στο πρόγραμμα του δικτύπυ μετά το δυστύχημα.

Εκατοντάδες ατυχήματα συμβαίνουν κάθε χρόνο στους σιδηροδρόμους της Ινδίας, με τα περισσότερα από αυτά να αποδίδονται σε ανθρώπινο λάθος ή σε ξεπερασμένο εξοπλισμό σηματοδότησης. Περισσότεροι από 12 εκατομμύρια άνθρωποι οδηγούν 14.000 τρένα σε όλη την Ινδία κάθε μέρα, ταξιδεύοντας σε δίκτυο 64.000 χιλιομέτρων (40.000 μίλια).

Τουλάχιστον 288 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σύγκρουση τριών τρένων τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους στο χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της Ινδίας εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα