ΑΘΗΝΑ
13:28
|
18.05.2024
Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς σε νοσοκομείο στην πόλη Τόντα, στα περίχωρα του Τόκιο.
Oι αρχές ζήτησαν από όσους ζουν σε ακτίνα 300 μέτρων να εγκαταλείψουν την περιοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο άνθρωποι, ένας γιατρός και ένας ηλικιωμένος ασθενής, τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σε νοσοκομείο στην πόλη Τόντα, στα περίχωρα του Τόκιο στην κεντρική Ιαπωνία, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο ύποπτος, που πιστεύεται ότι είναι ηλικίας 50 έως 70 ετών, τράπηκε σε φυγή με μοτοσικλέτα.

Εν τω μεταξύ, τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι άγνωστος αριθμός ομήρων κρατούνται σε ένα ταχυδρομείο στην κοντινή περιοχή Γουαράμπι.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα δύο περιστατικά συνδέονται, ωστόσο, ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ένοπλος που κρατά τους ομήρους, που κάποια  μέσα ανεβάζουν τον αριθμό τους έως και σε 10 άτομα, είναι ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς στο νοσοκομείο.

Το ταχυδρομείο που αναφέρουν οι αρχές του Γουράμπι απέχει περίπου 2,5 χιλιόμετρα από το Γενικό Νοσοκομείο της Τόντα όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα έχουν περικυκλώσει την περιοχή γύρω από το ταχυδρομείο, όπου η περίπτωση ομηρίας εκδηλώθηκε γύρω στις 2μμ, τοπική ώρα, μία ώρα μετά την επίθεση στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία του Τόκιο έστειλε στο σημείο αστυνομικούς από την ομάδα ειδικών ερευνών που χειρίζεται καταστάσεις ομηρίας, σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ενώ οι αρχές ζήτησαν από τους ανθρώπους που ζουν σε ακτίνα 300 μέτρων από το ταχυδρομείο να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Blockout2024: «Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε»

Κρήτη: Διάσωση 32 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος

Αυτοκτόνησε ο πληροφοριοδότης της Boeing σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα