ΑΘΗΝΑ
19:01
|
05.07.2024
«Θα φοράμε αυτό το αστέρι μέχρι να ξυπνήσετε και να καταδικάσετε τις θηριωδίες της Χαμάς», τόνισε, εκβιάζοντας το συναίσθημα από τη μνήμη του Ολοκαυτώματος.
Καρφίτσωσε στο πέτο του το κίτρινο αστέρι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με κίτρινο αστέρι, εκβιάζοντας το συναίσθημα από τη μνήμη του Ολοκαυτώματος, ανακοίνωσε πως θα εμφανίζεται στο εξής στις συνεδριάσεις του ΟΗΕ ο εκπρόσωπος του Ισραήλ, διαμαρτυρόμενος για την μη καταδίκη της Χαμάς από τον Οργανισμό.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Γκιλάντ Ερντάν, καρφίτσωσε το κίτρινο αστέρι στο πέτο του δηλώνοντας πως θα το φοράει, «με υπερηφάνεια», για όσο δεν εκδίδεται απόφασή του που θα καταδικάζει τις «θηριωδίες» της Χαμάς.

«Ορισμένοι από εσάς δεν μάθατε τίποτα αυτά τα τελευταία 80 χρόνια. Ορισμένοι από εσάς ξεχάσατε γιατί ιδρύθηκε αυτός ο οργανισμός», διαμαρτυρήθηκε ο ισραηλινός διπλωμάτης. «Λοιπόν, θα σας το υπενθυμίζω. Από σήμερα, κάθε φορά που με βλέπετε, θα θυμάστε τι σημαίνει το να σιωπάς μπροστά στο κακό», συμπλήρωσε.

«Όπως οι παππούδες μου, όπως οι παππούδες εκατομμυρίων Εβραίων, από σήμερα η ομάδα μου κι εγώ θα φοράμε κίτρινα αστέρια», συνέχισε και σηκώθηκε όρθιος για να βάλει στο πέτο του κοστουμιού του κίτρινο αστέρι με τις λέξεις «Never again» («ποτέ ξανά»), παραπέμποντας στο κίτρινο αστέρι που είχαν επιβάλει στους Εβραίους οι ναζί.

«Θα φοράμε αυτό το αστέρι μέχρι να ξυπνήσετε και να καταδικάσετε τις θηριωδίες της Χαμάς», συμπλήρωσε.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας, βαθιά διχασμένο, δεν έχει υιοθετήσει ούτε απόφαση, ούτε ανακοίνωση για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Αντιμέτωπο με ένα βαθύ χάσμα έχει έως τώρα απορρίψει τέσσερα σχέδια απόφασης, είτε με αρνητικές ψήφους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, διότι δεν αναφέρονταν στο δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται, είτε από Ρωσία και Κίνα διότι δεν ζητούσε με σαφήνεια να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός.

Μπροστά στο αδιέξοδο στο Συμβουλίου Ασφαλείας, τη σκυτάλη πήρε η Γενική Συνέλευση, που υιοθέτησε με ευρεία πλειοψηφία την Παρασκευή -μη δεσμευτικό- κείμενο με το οποίο αξιώνεται «άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία», χωρίς καμιά αναφορά στη Χαμάς. Το ψήφισμα αυτό χαρακτηρίστηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, «όνειδος» από τον πρεσβευτή Ερντάν.

Πολλοί εξ όσων εκφράστηκαν χθες στο Συμβούλιο, παρότι καταδίκασαν τις επιθέσεις της Χαμάς, υπογράμμισαν ταυτόχρονα το βαρύ τίμημα που πληρώνουν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας. Η συνεχιζόμενη πολιορκία του θύλακα «αποτελεί συλλογική τιμωρία», υπογράμμισε ο Φιλίπ Λαζαρινί, επικεφαλής του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #20: Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις

ΥΠΕΞ: Καινοφανής πρακτική η έκπτωση του Φρέντι Μπελέρη

Οργή Μπορέλ για την επίσκεψη Όρμπαν στη Μόσχα

Φον ντερ Λάιεν: Απάντηση μετά από 2 μήνες στην επιστολή Μητσοτάκη για την ακρίβεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα