ΑΘΗΝΑ
23:56
|
17.05.2024
«Δε γίνεται 7 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες να δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μικρότερα ακόμη κι από τον κατώτατο μισθό».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Στη εισήγησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επανεξέταση της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι, στον τομέα αυτό «πρέπει να δούμε κατάματα τη στρεβλή εικόνα και να μπορέσουμε να την αλλάξουμε».


«Δε γίνεται 7 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες να δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μικρότερα ακόμη κι από τον κατώτατο μισθό», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «τολμηρή παρέμβαση κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά φυσικά και ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων».

Έτσι, από το 2024 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι αποκτούν ένα σημείο αναφοράς για το τεκμαρτό τους εισόδημα, το οποίο δεν θα μπορεί να είναι κατώτερο του βασικού μισθού.

Το μέτρο αυτό, που προς το παρόν φαίνεται ότι θα αφορά όλους τους αυτοαπασχολούμενους, θα «απαγορεύει» την δήλωση ετήσιου εισοδήματος κατώτερου των 10.920 ευρώ, κάτι που μπορεί να επηρεάσει και τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν ακόμη «στρωμένη δουλειά».

Στα μέτρα που θα ληφθούν, συμπεριλαμβάνεται και η μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50% σε όσους δηλώσουν εισόδημα ανώτερο του ετήσιου βασικού μισθού.

Τόνισε πως τα χρήματα που θα λάβει το κράτος από τον έλεγχο της φοροδιαφυγής είναι «δημόσιος πλούτος» και θα μεταφραστούν σε «καλύτερη υγεία και περισσότερες δαπάνες για την παιδεία».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα