ΑΘΗΝΑ
18:06
|
01.05.2024
Μεταξύ άλλων θα ενημερώνονται για την ασφαλιστική τους «ιστορία» ανά τέως φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Νέες υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους μέσω του υπολογιστή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους θέτει άμεσα σε λειτουργία ο e-ΕΦΚΑ προκειμένου αφενός να ενημερώνονται για την ασφαλιστική τους «ιστορία» ανά τέως φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και αφετέρου να μπορούν μη μισθωτοί ασφαλισμένοι να παίρνουν ηλεκτρονικά βεβαίωση προϋπηρεσίας αποκλειστικά για τις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να κάνουν χρήση των νέων υπηρεσιών, μέσω του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), επιλέγοντας:

Για το συνοπτικό και αναλυτικό ιστορικό: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – Συνοπτικό και Αναλυτικό Ιστορικό Ασφάλισης.

Για τη βεβαίωση για χρήση στο ΑΣΕΠ: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – Μη Μισθωτοί – Βεβαίωση Προϋπηρεσίας για χρήση στο ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα, με το «συνοπτικό ιστορικό ασφάλισης», οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ ενημερώνονται για όλα τα διαστήματα ασφάλισής τους συνολικά ανά τέως φορέα μη μισθωτών ή και μισθωτών, που απεικονίζονται συγκεντρωτικά.

Με το «αναλυτικό ιστορικό ασφάλισης», οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ ενημερώνονται για την ασφαλιστική ιστορία τους ανά τέως φορέα μισθωτών και μη μισθωτών αναλυτικά για όλα τα χρονικά διαστήματα ασφάλισής τους ανά μήνα, τους κλάδους ασφάλισης και τις συνολικές εισφορές.

Με την «ηλεκτρονική βεβαίωση προϋπηρεσίας για χρήση στο ΑΣΕΠ», δίνεται, για πρώτη φορά, η δυνατότητα σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους να λάβουν ηλεκτρονικά βεβαίωση προϋπηρεσίας για χρήση αποκλειστικά στις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ.

Πλέον, ο e-ΕΦΚΑ διαθέτει 105 ηλεκτρονικές υπηρεσίες, μέσω των οποίων έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 230 εκατομμύρια συναλλαγές. Στα επόμενα σχέδια του e-ΕΦΚΑ είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα