ΑΘΗΝΑ
08:11
|
27.04.2024
Από το 10ο Φόρουμ Σιανσάν του Πεκίνου ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η σχέση Ρωσίας-Κίνας αναπτύσσεται σε αντίθεση με τη γενική ανησυχητική κατάσταση.
Υπουργός Άμυνας Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η προσήλωση της Δύσης στην «αδιάκοπη κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία, απειλεί με απευθείας στρατιωτική σύρραξη πυρηνικών δυνάμεων», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού στην ομιλία του στο 10ο Φόρουμ Σιανσάν του Πεκίνου με το σύνθημα «Κοινή ασφάλεια-Διαρκούσα ειρήνη».

Οι ενέργειες αυτές εγκυμονούν «καταστροφικές συνέπειες», κατά τον Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος εκτίμησε ότι «η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως πολιορκητικό κριό εναντίον της Ρωσίας».

Δυστυχώς, η στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στον κόσμο δεν ησυχάζει. Νέες εστίες έντασης αναδύονται και οι παλιές οξύνονται. Στην ουσία, αυτό είναι το αποτέλεσμα των γεωπολιτικών τυχοδιωκτισμών και των εγωιστικών νεοαποικιακών ενεργειών της Δύσης. Η ρωσοκινεζική συνολική εταιρική σχέση και η στρατηγική συνεργασία αναπτύσσονται σε αντίθεση με τη γενική ανησυχητική κατάσταση», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, εκτιμώντας ότι οι παραδοσιακά φιλικές σχέσεις των δύο χωρών «διατηρούν υψηλή δυναμική ανάπτυξης και γίνονται ισχυρότερες σε όλους τους τομείς.

Κατά τον Ρώσο υπουργό Άμυνας «το Φόρουμ στο Πεκίνο έχει πειστικά καθιερωθεί ως μια έγκυρη και περιζήτητη πλατφόρμα συζήτησης», καθώς εκεί συζητούνται σε φιλική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα «πιεστικά ζητήματα περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας, επίκαιροι τομείς στρατιωτικής συνεργασίας».

«Έχει αποδειχθεί σαφώς ότι όλο και περισσότερες χώρες τάσσονται υπέρ μιας δίκαιης και βιώσιμης πολυπολικής παγκόσμιας τάξης που βασίζεται στην πολιτιστική και πολιτισμική ποικιλομορφία, την αμοιβαία επωφελή συνεργασία και τη ζυγισμένη ισορροπία συμφερόντων των μελών της παγκόσμιας κοινότητας. Γινόμαστε μάρτυρες της ενίσχυσης νέων οικονομικών και πολιτικών κέντρων, που είναι έτοιμα να υπερασπιστούν την κυριαρχία, τα εθνικά συμφέροντα, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής τους», τόνισε ο Σοϊγκού, ο οποίος χαρακτήρισε «υποδειγματικές και ολοένα πιο ελκυστικές για τρίτους» τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου.

«Ο κύκλος των φίλων και των ομοϊδεατών μας που δεν θέλουν να παρασυρθούν στην ατζέντα αντιπαράθεσης που επιβάλλει η συλλογική Δύση διευρύνεται σταθερά», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, θυμίζοντας την πρόσφατη συνάντηση των προέδρων των δύο χωρών, Βλαντίμιρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ, οι οποίοι «εξέφρασαν την πρόθεσή τους να αναπτύξουν πλήρως τη συνολική σινορωσική εταιρική σχέση και τη στρατηγική συνεργασία, μεταξύ άλλων στον στρατιωτικό και στρατιωτικοτεχνικό τομέα, αλλά και τόνισαν την εστίασή τους στην ενίσχυση της πρακτικής συνεργασίας και του στενού συντονισμού στη διεθνή σκηνή».

Στο περιθώριο του Φόρουμ ο Σεργκέι Σοϊγκού συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του Κεντρικού Στρατιωτικού Συμβουλίου Τζαν Γιουσιά, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεση της κινεζικής ηγεσίας «να εμβαθύνει τη στρατηγική εμπιστοσύνη και τη συνεργασία με τους Ρώσους στρατιωτικούς», καθώς «η Κίνα είναι έτοιμη μαζί με τη Ρωσία ενεργά να αντιδρά στις ποικίλες απειλές και προκλήσεις ασφαλείας, καθώς και να υποστηρίζει από κοινού την πλανητική στρατηγική ισορροπία και σταθερότητα».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα