ΑΘΗΝΑ
10:11
|
03.05.2024
Το έγγραφο παρουσιάζει σχέδιο σταδιακής απώθησης των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Αίγυπτο.
Φωτογραφία αρχείου από τη βομβαρδισμένη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έγγραφα που «καίνε» το Ισραήλ και παρουσιάζουν σχέδιο σταδιακής απώθησης των Παλαιστίνιων από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Αίγυπτο, με στόχο την μόνιμη εκδίωξη από την Παλαιστίνη, δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα Wikileaks.

Τα Wikileaks δημοσίευσαν το απόρρητο έγγραφο που συνέταξε το υπουργείο Πληροφοριών του Ισραήλ και στο οποίο περιγράφεται η μεθόδευση της απέλασης 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων από τη Γάζα με συνεχείς βομβαρδισμούς από βορρά προς νότο.

Το έγγραφο έχει δημοσιευτεί αρχικά από τον εβραϊκό ιστότοπο Mekomit όπως αναφέρει η Wikipedia και έχει επιβεβαιωθεί η αξιοπιστία του από αξιωματούχο του υπουργείου Πληροφοριών του Ισραήλ.

Το συμβουλευτικό έγγραφο προβλέπει μια διαδικασία τριών σταδίων, που περιλαμβάνει τη δημιουργία καταυλισμών στο Σινά και το άνοιγμα του ανθρωπιστικού διαδρόμου, ακολουθούμενη από την κατασκευή πόλεων στο βόρειο Σινά από τις οποίες δεν θα υπήρχε επιστροφή στην Γάζα.

Όπως αναφέρει η δημοσίευση:

Μια εβδομάδα μετά την επίθεση της Χαμάς, το Υπουργείο Πληροφοριών του Ισραήλ εξέδωσε ένα μυστικό δεκασέλιδο έγγραφο που περιγράφει την απέλαση του παλαιστινιακού πληθυσμού της Γάζας στο βόρειο Σινά, στην Αίγυπτο:

 1. Έκκληση προς τους Παλαιστίνιους πολίτες να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα και να επιτρέψουν χερσαίες επιχειρήσεις.

2. Διαδοχικές χερσαίες επιχειρήσεις από τη βόρεια προς τη νότια Γάζα.

3. Αφήνοντας ανοιχτές διαδρομές μέσω της Ράφα.

4. Δημιουργία καταυλισμών με σκηνές στο βόρειο Σινά και κατασκευή πόλεων για την επανεγκατάσταση Παλαιστινίων στην Αίγυπτο.

Η ιστοσελίδα Mekomit σημείωσε ότι τα έγγραφα του Υπουργείου Πληροφοριών είναι συμβουλευτικά και δεν είναι δεσμευτικά για την εκτελεστική εξουσία.

Λίγο πριν διαρρεύσει το έγγραφο, τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όσο και της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι διέψευσαν κάθε ενδεχόμενο Παλαιστίνιοι πρόσφυγες να εγκατασταθούν στην Αίγυπτο.

Το σχέδιο για τους καταυλισμούς στον Βόρειο Σινά είχε παρουσιάσει «αυθόρμητα» ως ιδέα ο πρώην αναπληρωτής υπ Εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνι Αγιαλόν, λένε οι ισραηλινές πηγές.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Μήνυμα της ΕΣΗΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου στις 3 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα