ΑΘΗΝΑ
00:56
|
16.06.2024
Η ασφάλεια των Ρώσων ομήρων της Χαμάς είναι νούμερο ένα για τη Ρωσία, λέει η υπουργός Εξωτερικών.
Η Μαρία Ζαχάροβα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία καταβάλλει ενεργές προσπάθειες για την επίλυση της κατάστασης γύρω από Ρώσους υπηκόους που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Η ασφάλεια είναι το ζήτημα νούμερο ένα. Επομένως, δεν μπορεί να υπάρξει καμία λεπτομέρεια [αποκάλυψη] ή οποιαδήποτε συζήτηση για αυτό το θέμα, είτε εμπνευσμένες φανταχτερές απόψεις είτε πιο τεκμηριωμένες απόψεις εμπειρογνωμόνων, μέχρι τη στιγμή της απελευθέρωσής τους. Πρέπει να είναι αποκλειστικά πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν την απελευθέρωσή τους ή να ανακουφίσουν τη μοίρα τους», είπε η διπλωμάτης.

«Αυτό είναι το άλφα και το ωμέγα της προσέγγισης που έχει διαμορφωθεί τόσο εδώ στη χώρα μας όσο και στη διεθνή κοινότητα <…>. Το δεύτερο σημείο είναι η έλλειψη ποσοτικών δεικτών, ονομάτων, προσωπικών δεδομένων κ.λπ. ένα θέμα που αφορά άμεσα την ασφάλειά τους», τόνισε.

«Το τρίτο σημείο: Προσπαθούμε ενεργά να επιλύσουμε αυτήν την κατάσταση», σημείωσε η Ζαχάροβα.

Ναι, πρόκειται για άτομα που ζουν μόνιμα στο Ισραήλ. Μιλάμε για το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα δεδομένα μας, δεν είναι άνθρωποι που θα είχαν έρθει απλώ] για να επισκεφθούν τη χώρα είτε μεταξύ των θυμάτων είτε μεταξύ των ομήρων. Είναι μόνο αυτοί που ζουν μόνιμα στο έδαφος του Ισραήλ. Αλλά υπάρχουν άνθρωποι εκεί που έχουν δεύτερη ιθαγένεια, για εμάς είναι απλά ρωσική υπηκοότητα. Για εμάς, είναι Ρώσοι πολίτες, τόνισε.

Η διπλωμάτης επεσήμανε ότι η Ρωσία συνεχίζει να διατηρεί επαφές για αυτό το θέμα. «Γνωρίζετε για τις επαφές τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και με εκείνες τις δυνάμεις που έχουν άμεση επιρροή στην κατάσταση. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε στην επίλυση της κατάστασης ομηρίας», τόνισε η Ζαχάροβα.

«Είμαστε σε επαφή με όλα τα μέρη για αυτό το θέμα, με εκείνα με τα οποία είναι δυνατό και απαραίτητο να συνεργαστούμε. Όλη αυτή δραστηριότητα έχει έναν στόχο: να εκτονώσει την κατάσταση και να επιλύσει με ασφάλεια την κρίση των ομήρων», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερντογάν: «Το Eurofighter είναι σημαντικό για εμάς, αλλά δεν είμαστε χωρίς εναλλακτικές λύσεις»

Γαλλία: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στην ακροδεξιά ενόψει των πρόωρων εκλογών

Κινητοποιήσεις για Παλαιστίνη: Πού είναι το ελληνικό φοιτητικό κίνημα;

Βρέθηκε ζωντανός ο 22χρονος που αγνοούνταν στην Επανομή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα