ΑΘΗΝΑ
15:02
|
27.04.2024
Παρά τις καταγγελίες για παράνομες πρακτικές ο πλειστηριασμός προχωρά με fast track διαδικασίες-Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ σήμερα έξω από τα γραφεία της doValue.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με fast track διαδικασίες η εταιρεία funds doValue ετοιμάζεται να πλειστηριάσει την πρώτη κατοικία 83χρονης καρκινοπαθούς στο Κουκάκι. Ο δικηγόρος της 83χρονης έχει αποστείλει εξώδικο στην εταιρεία καταγγέλλοντας τις παράνομες πρακτικές του fund. Τονίζει ότι η πελάτισσά του δέχεται καθημερινά πιέσεις μέσω επισκέψεων από μεσίτες και δικηγόρους που προχωρούν σε συνεχείς ερωτήσεις για τη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» η κατάσχεση έχει απορριφθεί στο Κτηματολόγιο για τυπικούς λόγους και δεν είναι εγγεγραμμένη. «Ωστόσο, βάσει του νόμου χωρίς αυτήν δεν μπορεί να προχωρήσει πλειστηριασμός κι ας ήταν εγγεγραμμένος στο παλαιό υποθηκοφυλακείο», δήλωσε ο δικηγόρος της 83χρονης Κώστας Φλέγκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αξία της πρώτης κατοικίας της 83χρονης εκτιμήθηκε στα 170.000 ευρώ, παρόλα αυτά πλειστηριάζεται για τμήμα της οφειλής της, και κοστολογείται στα 24.000 ευρώ, αναφέρει το ρεπορτάζ του «Έθνους».

Κινητοποίηση ΠΑΜΕ για δύο πλειστηριασμούς

Σε κινητοποίηση καλεί σήμερα Τετάρτη 1 Νοέμβρη στη 1.30 μ.μ. στη doValue (στον σταθμό του Ηλεκτρικού Καλλιθέας) το ΠΑΜΕ ενάντια στον πλειστηριασμό κατοικίας μιας δασκάλας και ενός οικοδόμου.

«Ο αγώνας για την προστασία της λαϊκής κατοικίας συνεχίζεται. Καθημερινά η Επιτροπή ενάντια στους πλειστηριασμούς του ΠΑΜΕ γίνεται δέκτης δεκάδων καταγγελιών από οφειλέτες από όλη τη χώρα. Το φαινόμενο γίνεται όλο και πιο έντονο, όλο και περισσότερα δάνεια ‘κοκκινίζουν’ εξαιτίας της ακριβείας και των αυξήσεων των επιτοκίων, την ίδια ώρα που οι μισθοί μένουν καθηλωμένοι. Όμως δεν φαίνεται να ‘κοκκινίζει’ κανείς από την κυβέρνηση που έχει αφήσει στο έλεος τους οφειλέτες και έχει λύσει τα χέρια στις εταιρείες διαχείρισης οι οποίες προχωρούν απρόσκοπτα σε πλειστηριασμούς. Ό,τι εξαγγελίες γίνονται για να μπει φραγμός στην ασυδοσία των funds δεν θωρακίζουν τα σπίτια του λαού, αλλά τα κέρδη των τραπεζών», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την κινητοποίηση.

«Ο αγώνας που κάνουμε φέρνει αποτελέσματα. Καλούμε τους οφειλέτες να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους και με την Επιτροπή και μέσα από τη μαζική λαϊκή πάλη να υπερασπιστούμε την κατοικία», καταλήγει. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα