ΑΘΗΝΑ
09:09
|
02.05.2024
Η απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ. δεν εμπόδισε την εμφάνιση νεοναζιστών. Συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς κινητοποιούνται ενάντια στους νεοναζιστές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τις πλάτες περίπου 2.000 αστυνομικών που έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Ηρακλείου και της Νέας Ιωνίας Αττικής,  η ΕΛ.ΑΣ επιτρέπει τη συγκέντρωση νεοναζιστών που πραγματοποιείται, παρά την απόφαση τής για την απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων στην Αττική για το τρέχον 24ωρο, με αφορμή τη σημερινή επέτειο από τη διπλή δολοφονία των Χρυσαυγιτών Γιώργου Φοντούλη και Μανώλη Καπαλώνη το 2013.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αυγής, η αστυνομία αρχικά τροφοδοτούσε πληροφορίες που ανέφεραν πως η συγκέντρωση των ακροδεξιών δεν θα γινόταν και ότι στο σημείο θα βρεθούν μόνο οι συγγενείς των νεκρών. Ωστόσο, σύμφωνα με τουλάχιστον μία μαρτυρία, στο σημείο του μνημείου βρίσκεται από το απόγευμα ομάδα 20 ξένων φασιστών, με την αστυνομία να παραμένει προκλητικά «θεατής».

Στο μνημείο πήγε η οικογένεια του Φουντούλη όπου πραγματοποίησε τρισάγιο κι έφυγε.

Από την άλλη, παρά τα δρακόντεια μέτρα αστυνόμευσης, δεκάδες σωματεία, συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς και του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου δεν το βάζουν κάτω επιχειρώντας να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην κεντρική πλατεία του Νέου Ηρακλείου που είναι έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ, ο οποίος παραμένει κλειστός από τις 14.00 το μεσημέρι.

Πάνω από 18 οι προσαγωγές

Οι αστυνομικοί έχουν κάνει τουλάχιστον 18 προσαγωγές στον σταθμό του ηλεκτρικού στη Νέα Ιωνία αλλά και πολιτών που κατεβαίνουν στην περιοχή με λεωφορεία. Προσαγωγή τουλάχιστον ενός ατόμου αναφέρθηκε και στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επτά από τους προσαχθέντες είναι μέλη του ΜέΡΑ25,ανάμεσά τους, ο συντονιστής της κεντρικής επιτροπής, Κώστας Ντάσκας.

Χτες βράδυ, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνελήφθησαν 21 μέλη της ιταλικής νεοφασιστικής οργάνωσης Casa Pound μετά από πληροφορίες για συμμετοχή τους στην αποψινή σύναξη Νεοναζί στο Νέο Ηράκλειο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διαδηλώσεις στην Γεωργία λόγω νομοσχεδίου περί “ξένων επιρροών”

Greek Mafia: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία οκτώ συλληφθέντων

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα