ΑΘΗΝΑ
12:27
|
02.05.2024
Μαζική ήταν η πορεία αλληλεγγύης στη 16χρονη που σύμφωνα με καταγγελίες ξυλοκοπήθηκε άγρια στο Νέο Ηράκλειο από άνδρες της ΟΠΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία αλληλεγγύης στη 16χρονη που ξυλοκοπήθηκε άγρια στο Νέο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας.

«Μην ακούτε τι λέει η tv, οι μπάτσοι χτύπησαν τη Βασιλική», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι καθώς κατέβαιναν στον δρόμο για να πραγματοποιήσουν πορεία προς της Βουλή. Η πορεία στη συνέχεια πήγε στα Εξάρχεια, όπου δέχτηκε επίθεση από τα ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της 16χρονης παρενέβη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, ζητώντας τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία αναλαμβάνει το τμήμα Ανθρωποκτονιών υπό την εποπτεία αρμόδιου εισαγγελέα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα εξεταστεί αν έχουν τελεστεί τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η εισαγγελία ζητεί να ληφθεί η κατάθεση της 16χρονης όταν η κατάσταση της υγείας της το επιτρέψει, καθώς και να εξεταστούν ως μάρτυρες οικεία της πρόσωπα.

Ο τραυματισμός της 16χρονης έχει προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι η ανήλικη ξυλοκοπήθηκε από δυνάμεις της ΟΠΚΕ, κάτι που η Αστυνομία αρνήθηκε σε ανακοίνωσή της, υποστηρίζοντας ότι η κοπέλα είχε χτυπήσει όταν την εντόπισαν.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως ο ίδιος και άλλοι περίοικοι εντόπισαν τη 16χρονη ανάσκελα, αναίσθητη και αιμόφυρτη, στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Νεότητος περίπου στις 20.15 του Σαββάτου, και πως ύστερα έφτασε μια διμοιρία ΜΑΤ με κουτί πρώτων βοηθειών για να της βάλει γάζες. Ο κάτοικος παρατήρησε «ανησυχία» σε άντρες της ομάδας ΟΠΚΕ ο ένας από τους οποίους ζήτησε να της βγάλουν τα γάντια, όταν ήρθε το ΕΚΑΒ.

Η ίδια νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

Οργανώσεις και σωματεία καλούν σήμερα στο Νέο Ηράκλειο στις 18:00 στον σταθμό του ΗΣΑΠ σε αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση, αλληλέγγυοι και στη 16χρονη που υπέστη τον άγριο ξυλοδαρμό.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Διεθνές Δικαστήριο και η Τουρκία κατά του Ισραήλ

Τούρκος αθλητής απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε παλαιστινιακή σημαία

Νεκρός και δεύτερος πληροφοριοδότης για τα προβλήματα στα Boeing 737

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα