ΑΘΗΝΑ
04:25
|
02.05.2024
Διαμαρτυρία πριν από λίγο έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας. 50 κάτοικοι ζητούν την ακύρωση της Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για την κατασκευή του έργου.
Διαμαρτυρία έξω από το ΣτΕ για το μετρό στην πλατεία Εξαρχείων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδικάζεται σήμερα 1 Νοεμβρίου η προσφυγή 50 κατοίκων της γειτονιάς των Εξαρχείων εναντίον της ΕΛΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ σχετικά με την έλλειψη μελετών και αδειών, την εσφαλμένη καταγραφή του πρασίνου της πλατείας κ.λ.π. Οι κάτοικοι ζητούν την ακύρωση της Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης υποστηρίζοντας πως αυτή δεν αξιολογεί σωστά τις επιπτώσεις από την κατασκευή του σταθμού. 

Για τη δημιουργία σταθμού στην πλατεία Εξαρχείων έχουν σημειωθεί αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι θεωρούν πως «ο σταθμός μετρό στην πλατεία Εξαρχείων είναι καταστροφή για την πλατεία και τη γειτονιά, αλλά και τα ευρύτερα πλάνα τουριστικοποίησης και αλλαγής του χαρακτήρα των Εξαρχείων».

Πριν από λίγο ξεκίνησε μια κίνηση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Η κίνηση «Όχι Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων» αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook: «Χθες, αργά το απόγευμα, μάθαμε ότι το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής εργασιών εντός του εργοταξίου της πλατείας Εξαρχείων. Η εκδίκαση της συνολικής υπόθεσης θα γίνει αύριο, Τετάρτη, 1/11. Αυτό που αποφάσισε το ΣτΕ χθες δίνει τη δυνατότητα να έρθουν να κόψουν τα δέντρα. Και είναι τόσο υποκριτικό, αφού η εκδίκαση της υπόθεσης αφορά, μεταξύ άλλων, και το πράσινο της πλατείας, το οποίο αν χαθεί ‘ακυρώνει’ επί της ουσίας το μεγαλύτερο μέρος της προσφυγής. Τερτίπια δικονομικά, έγγραφα με όχι απαραίτητα σύννομες υπογραφές, στοιχεία πλασματικά που τις επόμενες μέρες θα εκτεθούν στο σύνολό τους.

Εξαρχής, όμως, γνωρίζαμε ότι αν σε κάτι έχουμε να ελπίζουμε είναι στις δικές μας δυνάμεις. Αυτές που έχουν κρατήσει μέχρι και σήμερα τα δέντρα της πλατείας. Και με αυτές συνεχίζουμε να πορευόμαστε, ακόμα κι αν η αυριανή εκδίκαση φέρει τη θετική έκπληξη. Σήμερα τα συνεργεία κοπής ΔΕΝ ήρθαν. Οι ένστολες δυνάμεις καταστολής είναι εμφανείς. Όπως εμφανείς είναι και οι δυνάμεις καταστολής με “πολιτικά ρούχα”. ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. Ξέρουμε πού στέκεστε ακόμα και αυτήν τη στιγμή που γράφεται τούτη η ανακοίνωση».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα