ΑΘΗΝΑ
06:57
|
03.05.2024
Οργανώσεις και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης καλούν Πέμπτη, 2 Νοέμβρη, στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 6.30 μ.μ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οργανώσεις και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης καλούν σε νέα συγκέντρωση και διαδήλωση συμπαράστασης στον λαό της Παλαιστίνης αυτή την Πέμπτη 2 Νοέμβρη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 6.30 μ.μ.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Καταγγέλλουμε και απαιτούμε να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού της μαρτυρικής Γάζας, από τα στρατεύματα κατοχής του σιωνιστικού Ισραήλ. Καταδικάζουμε τις επί 70 και πλέον χρόνια σφαγές, εκτοπίσεις, αρπαγές της γης του Παλαιστινιακού λαού. Το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ από το απόγευμα της Παρασκευής 27/10 επιδίδεται σε μια τεράστια επιχείρηση ενάντια στον παλαιστινιακό λαό στην Γάζα. Βομβαρδίζουν δίχως παύση το κέντρο της πόλης. Έχουν διακοπεί όλες οι επικοινωνίες, μπλοκάροντας και τον ίντερνετ με στόχο να κρυφτεί το μέγεθος της σφαγής, των χιλιάδων αμάχων, γυναικόπαιδων που πέφτουν θύματα, ενώ ήδη οι Παλαιστίνιοι βιώνουν αποκλεισμό στα πάντα. Οι βόμβες πέφτουν δίπλα και πάνω σε νοσοκομεία, σχολεία, κατοικημένες περιοχές. Πρόκειται για συνειδητή γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Καταγγέλλουμε την ντροπιαστική στάση της ελληνικής κυβέρνησης που στηρίζει τους φονιάδες των ΗΠΑ- Ισραήλ και κράτησε την στάση της «αποχής» ακόμα και από το ψήφισμα που υπερψηφίστηκε στον ΟΗΕ για «ανθρωπιστική εκεχειρία». Ο Μητσοτάκης έσπευσε να δηλώσει με προσωπική επίσκεψη στο Νεντανιάχου τη στήριξή του στην εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ κ.α.) έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, των Ισραηλινών, παραχωρώντας, εκτός από τις νατοϊκές βάσεις, και την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, από την οποία εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες παρέχουν βοήθεια στις επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να αφήσουμε τον γενναίο λαό της Παλαιστίνης μόνο του να αντιμετωπίσει αυτή τη στρατιωτική μηχανή κατοχής και μαζικής εξόντωσης. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του για λεύτερη και ανεξάρτητη πατρίδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα