ΑΘΗΝΑ
06:24
|
22.02.2024
Ευχαρίστησε τις αιγυπτιακές αρχές για τη βοήθεια που παρείχαν στους «ξένους πολίτες, το προσωπικό διεθνών οργανισμών και τις οικογένειές τους.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έναρξη της απομάκρυνση ορισμένων πολιτών της Ε.Ε. και άλλων ξένων υπηκόων, καθώς και Παλαιστινίων τραυματιών μέσω της συνοριακής διέλευσης της Ράφας, μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου χαιρέτισε απόψε με ανακοίνωσή της η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τη Ε.Ε., Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ευχαρίστησε τις αιγυπτιακές αρχές για τη βοήθεια που παρείχαν στους «ξένους πολίτες, το προσωπικό διεθνών οργανισμών και τις οικογένειές τους, συμπεριλαμβανομένων ευρωπαίων πολιτών, να εισέλθουν με ασφάλεια στη χώρα τους». Διαβεβαίωσε πως η Ε.Ε. θα συνεχίσει να εργάζεται με στόχο περαιτέρω προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα.

Ανέφερε επίσης πως η ΕΕ τριπλασίασε την ανθρωπιστική της βοήθεια προς τη Γάζα στα 78 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο να επιτρέψει στους εταίρους της να συνεχίσουν το ανθρωπιστικό τους έργο.

Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που εγκρίθηκαν στις 26 Οκτωβρίου, ζητούσαν συνεχή, ταχεία, ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη μέσω όλων των απαραίτητων μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών διαδρόμων και των παύσεων για ανθρωπιστικές ανάγκες, προσθέτει η Κομισιόν.

Η ΕΕ έχει ξεκινήσει επιχείρηση αερογέφυρας για την ανθρωπιστική βοήθεια για να βοηθήσει τους ανθρώπους που επλήγησαν από την κρίση, διευκολύνοντας την παράδοση ανθρωπιστικού υλικού που παρέχεται από τους εταίρους. Από τις 16 Οκτωβρίου, έξι πτήσεις που μετέφεραν περισσότερους από 263 τόνους βοήθειας έφτασαν στην Αίγυπτο. Οι επιχειρήσεις αποσκοπούν στη διευκόλυνση της προκαθορισμένης βοήθειας για την υποστήριξη της ταχείας παροχής βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη στη Γάζα.

Τέλος, ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ έχει ενεργοποιηθεί για να προσφέρει υποστήριξη για πτήσεις επαναπατρισμού από το Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέμπη: Απορρίφθηκε από την Εξεταστική το αίτημα να διερευνηθεί ο Καραμανλής για ψευδορκία

Η πλειοψηφία στην Εξεταστική απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κώστα Καραμανλή στην αρμόδια Εισαγγελία ώστε να διερευνηθεί για ψευδορκία.
ΣΥΝΑΦΗ

Διάλογο με τον Τουσκ θέλει ο Ζελένσκι, στο φόντο των μπλόκων Πολωνών αγροτών

Προτροπή Δένδια στην Αλβανία για τήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου

Εναέρια ρίψη βοήθειας στη Βόρεια Γάζα από Βρετανία και Ιορδανία

Πρόσκληση Μητσοτάκη σε Ινδούς επιχειρηματίες για επενδύσεις στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα