ΑΘΗΝΑ
10:33
|
28.04.2024
Οι ακροδεξιοί προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε βαγόνια του ΗΣΑΠ και να κάψουν ζωντανούς όσους ήταν μέσα.
Ακροδεξιοί με μπιτόνια βενζίνης προσπαθούν να βάλουν φωτιά σε βαγόνια του ΗΣΑΠ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα βίντεο από την οργανωμένη επίθεση ακροδεξιών από την ομάδα Pro Patria εναντίον αντιεξουσιαστών και πολιτών στο σταθμό Μοναστηράκι του ΗΣΑΠ που έλαβαν χώρα χθες το απόγευμα, δείχνουν τους φασίστες να προσπαθούν να βάλουν φωτιά σε βαγόνι του ΗΣΑΠ.

Ακροδεξιοί με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους διακρίνονται να αδειάζουν μπιτόνια βενζίνης σε συρμούς του ηλεκτρικού ή του μετρό, που ήταν σταθμευμένα σε αποβάθρα στον σταθμό στο Μοναστηράκι.

Το βίντεο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στα social media, αφού φαίνεται ότι οι ακροδεξιοί κουκουλοφόροι επιχείρησαν να κάψουν ζωντανούς μέσα στο βαγόνι τόσο τους αντιφασίστες που βρίσκονταν μ σε αυτό, όσο και πολίτες, οι οποίοι απλά βρέθηκαν στο σημείο.

«Όλα αυτά στον πιο τουριστικό σταθμό της χώρας, με την ελληνική αστυνομία να βρίσκεται λίγο πιο πάνω και να δίνει χρόνο στους ναζί», τονίζεται χαρακτηριστικά από τον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη στο Χ, πρώην Twitter, που σχολίασε το σοκαριστικό βίντεο.

Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι έχουν γίνει 60 προσαγωγές και 13 συλλήψεις, ωστόσο «στη ΓΑΔΑ δεν επιβεβαιώνουν τον αριθμό των συλληφθέντων, και κάνουν λόγο για 31 προσαγωγές χωρίς συλλήψεις με το ενδεχόμενο κάποιες από αυτές να γίνουν συλλήψεις».

Οι ακροδεξιοί μπήκαν στο τρένο στην περιοχή της Βικτώριας και αφού πρώτα επιτέθηκαν σε μετανάστες που βρέθηκαν μπροστά τους, στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Κρατούσαν ρόπαλα, έβριζαν και προπηλάκιζαν όσους πίστευαν ότι έρχονταν από το Νέο Ηράκλειο, στο οποίο λάμβανε χώρα η μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση ως απάντηση στο πανευρωπαϊκή φασιστική φιέστα που οργάνωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής και άλλες ακροδεξιές οργανώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα