ΑΘΗΝΑ
16:58
|
07.05.2024
Στη χώρα που οι καλύτερα αμειβόμενοι γιατροί βγάζουν 500 δολάρια το μήνα, ο Πρόεδρος και οι ημέτεροι εξασφάλισαν 38 εκατομμύρια για αεροπλάνα, αυτοκίνητα και βίλες.
Ο Πρόεδρος της Νιγηρίας, Μπόλα Τινούμπου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αγανάκτηση του νιγηριανού λαού προκάλεσε απόψε η έγκριση του πρώτου πακέτου συμπληρωματικών κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023 στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τεράστια ποσά για τα σπίτια και τα πολυτελή προεδρικά αεροπλάνα και αυτοκίνητα του Νιγηριανού Προέδρου, Μπόλα Τινούμπου, και της συζύγου του, του αντιπροέδρου και της συζύγου του, και άλλων υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Το συνολικό ποσό των έξτρα κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού της Νιγηρίας φθάνει τα 38.000.000 δολάρια.

Μπροστά στην εύλογη κατακραυγή, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος το μόνο που αφαίρεσαν ήταν 6,1 εκατομμύρια δολάρια που προβλέπονταν για την αγορά προεδρικού γιοτ, αποφασίζοντας να τα διανέμουν σε κρατικούς πόρους για τη χορήγηση φοιτητικών δανείων.

Εκπρόσωπος της νιγηριανής Εθνοσυνέλευσης επιβεβαίωσε προ ημερών ότι οι πάνω από 460 βουλευτές της ομοσπονδιακής βουλής θα πάρουν νέα οχήματα SUV, με αξία εκάστου τα 150.000 δολάρια, ώστε… «να διεκπεραιώσουν καλύτερα» τα καθήκοντά τους στους ψηφοφόρους τους.

Αυτά σε μία χώρα (που παρά τον τεράστιο πλούτο σε κοιτάσματα πετρελαίου) οι καλύτερα αμειβόμενοι γιατροί παίρνουν περίπου 500 δολάρια τον μήνα ενώ πριν μήνες κατηγορίες εργαζομένων πραγματοποίησαν μαζικά απεργίες για να εξασφαλίσουν καλύτερους μισθούς. Μέσα σε αυτούς που απέργησαν ήταν και πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, που μετά βίας, πέτυχαν μηνιαία αύξηση 67 δολαρίων ή τέσσερα λεπτά του δολαρίου την ώρα.

Το 60% των Νιγηριανών πολιτών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα