ΑΘΗΝΑ
02:01
|
20.09.2024
«Δυστυχώς, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη λανθασμένη κατεύθυνση, που μας απομακρύνει και δεν μας φέρνει πιο κοντά».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως βήμα «προς τη λάθος κατεύθυνση» αντιμετώπισε απόψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον την απόφαση της Ρωσίας να προχωρήσει στην ανάκληση επικύρωσης της παγκόσμιας συνθήκης για την απαγόρευση της δοκιμής πυρηνικών όπλων.

Σε σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκφράζεται «βαθύτατη» ανησυχία για την «προσχεδιασμένη ενέργεια της Ρωσίας να ανακαλέσει την επικύρωση της Συνθήκης για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών» (CTBT).

Η ίδια ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Δυστυχώς, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη λανθασμένη κατεύθυνση, που μας απομακρύνει και δεν μας φέρνει πιο κοντά».

Ακολούθησε δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ με την οποία ζητείται από τη Ρωσία να αναθεωρήσει τη σημερινή απόφαση ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος για έναν κόσμο δίχως πυρηνικά όπλα.

Τον Φεβρουάριο, η Ρωσία ανακάλεσε την συμμετοχή της στην συνθήκη New Start για τον περιορισμό των στρατηγικών όπλων, η οποία υπεγράφη με τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2010 και είναι η τελευταία διμερής συμφωνία που συνδέει Ρώσους και Αμερικανούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα