ΑΘΗΝΑ
06:19
|
02.05.2024
Ένας νεκρός οδηγός φορτηγού στη Γαλλία από πτώση δέντρου. Σε «κίτρινο συναγερμό» το Λονδίνο, η Ουαλία και οι νότιες ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου.
Μεγάλα τα προβλήματα σε Νορμανδία και Βρετάνη από την καταιγίδα Κιαράν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η βορειοδυτική Γαλλία αλλά και οι νότιες και ανατολικές ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω της καταιγίδας Κιαράν, η οποία συνεχίζει να προκαλεί πολλά προβλήματα. Οι βροχοπτώσεις είναι συνεχείς και δυνατές ενώ πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Στη Γαλλία η καταιγίδα στοίχισε τη ζωή σε έναν οδηγό φορτηγού, ο οποίος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου. Περίπου 1,2 εκατομμύριο νοικοκυριά έχουν μείνει σήμερα χωρίς ηλεκτρικό και τμήματα της Βρετάνης και της Νορμανδίας έχουν τεθεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για ισχυρούς ανέμους ενώ το υπόλοιπο της βορειοδυτικής Γαλλίας βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Στον νομό Φινιστέρ της Βρετάνης, όπου άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα έως 207 χλμ/ώρα καταγράφηκαν στο Πουάντ ντι Ραζ, δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά και η οδική κυκλοφορία απαγορεύθηκε μέχρι νεωτέρας, δήλωσε στο ραδιοσταθμό RTL ο νομάρχης Αλέν Εσπινάς. «Επαναλαμβάνω: μείνετε στο σπίτι», τόνισε ο ίδιος.

Ο υπουργός Μεταφορών Κλεμάν Μπον δήλωσε στο ραδιοσταθμό Franceinfo πως ένας οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του στο νομό Εν, βορειοανατολικά του Παρισιού, όταν δένδρο έπεσε πάνω στο φορτηγό του. «Αυτό δείχνει πως, ακόμη και σε περιφέρειες που δεν έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό, υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος στο δρόμο», δήλωσε ο Μπον.

Η υπουργός Ενέργειας Ανιές Πανιέ-Ρινασέ έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X πως εξαιτίας της καταιγίδας 1,2 εκατομμύριο νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό.

Λονδίνο, Ουαλία και τα νησιά στη Θάλασσα της Μάγχης σε κίτρινο συναγερμό

Προειδοποιήσεις για έντονες, συνεχείς βροχοπτώσεις και για ισχυρούς ανέμους έχει εκδώσει το Μετεωρολογικό Γραφείο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι προειδοποιήσεις αφορούν πρωτίστως τη νότια ακτή της Αγγλίας όπου βρέχει καταρρακτωδώς από χθες και το ύψος βροχής έχει φτάσει κοντά στα 80 χιλιοστά κατά τόπους. Σε κίτρινο συναγερμό τέθηκε το Λονδίνο.

Οι σιδηροδρομικές εταιρείες έχουν συστήσει αποφυγή ταξιδιών, αεροπορικές εταιρείες έχουν ενημερώσει για πιθανές ακυρώσεις πτήσεων και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ζημιές, διακοπή ηλεκτροδότησης, ξεριζωμένα δέντρα, ιπτάμενα αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς, καθώς και πλημμύρες που μπορούν να απειλήσουν ανθρώπινες ζωές.

Στις νήσους Τζέρσεϊ και Γκέρνσεϊ στη Θάλασσα της Μάγχης έχει δοθεί εντολή στους πολίτες να μην κυκλοφορούν έξω. Η αστυνομία στο Τζέρσεϊ έχει εκδώσει κόκκινη προειδοποίηση υπό τον φόβο εκτενών ζημιών και τραυματισμών, ενώ στο Γκέρνσεϊ αγορές πανικού ενόψει της κακοκαιρίας οδήγησε σε άδεια ράφια στα σουπερμάρκετ.

Οι κίτρινες προειδοποιήσεις για βροχοπτώσεις και ανέμους στη νότια Αγγλία και στην Ουαλία ισχύουν από τις 6 το βράδυ τοπική της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Για τα ξημερώματα και το πρωί της Πέμπτης η προειδοποίηση έχει αναβαθμιστεί σε πορτοκαλί όσον αφορά τους ανέμους σε νοτιοδυτική και νότια Αγγλία, καθώς και στην Ουαλία. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η καταιγίδα Κιαράν μπορεί να αποδειχθεί μία από τις εντονότερες που έχει βιώσει ποτέ το Ηνωμένο Βασίλειο τον μήνα Νοέμβριο.

Από τις αναρτήσεις για την καταιγίδα δεν λείπει το χιούμορ:

Αλλά και κάποιες όμορφες εικόνες αγγλικού τοπίου… στην ομίχλη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα