ΑΘΗΝΑ
14:55
|
05.05.2024
Το μοναδικό σπίτι της πρώην αυτοαπασχολούμενης βγήκε «στο σφυρί» για χρέος 40.000 ευρώ. Τη Δευτέρα, δικαστικός κλητήρας της παρέδωσε προειδοποίηση κατάσχεσης.
Κυψέλη, κατάσχεση πρώτης κατοικίας (πηγή: 902.γρ)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σωματεία και φορείς πραγματοποιούν διαμαρτυρία από νωρίς το πρωί στην στην οδό Υακίνθου 6-8 στην πλατεία Κυψέλης ενάντια στην κατάσχεση του μοναδικού σπιτιού άνεργης γυναίκας, πρώην αυτοαπασχολούμενης.

Η γυναίκα έχασε την πρώτη της κατοικία σε πλειστηριασμό για χρέος 40.000 ευρώ. Τα στελέχη της εταιρείας που κατείχε το δάνειο αρνήθηκαν κάθε διακανονισμό. Απαιτούσαν εφάπαξ κατάθεση 30.000 ευρώ, για να συζητήσουν διακανονισμό, πράγμα εξωπραγματικό για οποιονδήποτε άνεργο. Τη Δευτέρα 30/10, δικαστικός κλητήρας της παρέδωσε προειδοποίηση κατάσχεσης.

Στην κινητοποίηση έχουν καλέσει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και το ΠΑΜΕ.

«Θα τους σταματήσουμε! Είναι χιλιάδες οι επαγγελματίες που βρίσκονται στην ίδια θέση» σημειώνει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων και τονίζει ότι «στέκεται δίπλα σε κάθε τέτοια περίπτωση. Ήταν εκεί όταν πήγαν τα κοράκια να πάρουν το σπίτι της συναδέλφισσας την πρώτη φορά και με την δυναμική κινητοποίηση αποτράπηκε. Είμαστε οι πολλοί, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας».

Οι αλληλέγγυοι ζητούν καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας, κούρεμα χρεών, διαγραφή τόκων και πανωτοκιών, ρυθμίσεις χωρίς προκαταβολές, να σταματήσουν οι εκβιασμοί στους οφειλέτες, ρυθμίσεις ρεαλιστικές και βιώσιμες με βάση τα σημερινά εισοδήματα των οφειλετών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 228 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κένυα

Ανάληψη ευθύνης από την Χεζμπολάχ για πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα