ΑΘΗΝΑ
20:56
|
03.05.2024
Οι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος του Καναδά κατηγορούν το μέσο για υποστήριξη της Χαμάς, δρώντας «κατά του εβραϊκού πληθυσμού».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόεδρος του καναδικού μέσου CBC (Canadian Broadcasting Corporation), Κάθριν Τέιτ, υπερασπίστηκε την κάλυψη Ισραήλ-Χαμάς από το προσωπικό του δημοσιογραφικού μέσου, στη Βουλή των Κοινοτήτων του Καναδά, όπου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για ένα άρθρο αναφορικά με τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ-Αχλί στη Λωρίδα της Γάζας.

Το άρθρο αρχικά έφερε τον τίτλο «εκατοντάδες νεκροί ύστερα από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε νοσοκομείο-Το Ισραήλ κατηγορεί την Ισλαμική Τζιχάντ».

Στη συνέχεια ο τίτλος άλλαξε σε «εκατοντάδες σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε νοσοκομείο, σύμφωνα με Παλαιστίνιους-Το Ισραήλ κατηγορεί την Ισλαμική Τζιχάντ».

Η αλλαγή όμως του τίτλου δεν κάλυψε τους βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος του Καναδά, οι οποίοι κατηγορούν το μέσο για υποστήριξη της Χαμάς, και, κατά συνέπεια, πως δρουν «κατά του εβραϊκού πληθυσμού».

«Αυτό το άρθρο με αυτόν τον τίτλο παραμένει στην ιστοσελίδα σας. Λέτε ότι οι πληροφορίες είναι από το Υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής. Θα συμφωνήσετε πιστεύω μαζί μου με το γεγονός ότι η παλαιστινιακή αρχή ελέγχεται από την Χαμάς» υποστήριξε η Μελίσσα Λαντσμαν, βουλευτής των Συντηρητικών.

«Ο πρωθυπουργός, ο υπουργός άμυνας, οι ΗΠΑ, οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Βρετανίας, όλοι έχουν δηλώσει ότι η επίθεση δεν προήλθε από το Ισραήλ, εσείς γιατί δεν το λέτε;» συνέχισε.

Στη συνέχεια και άλλα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος ζήτησαν από την πρόεδρο του CBC να ζητήσει συγγνώμη για την «ψευδή» κάλυψη της είδησης στο Κοινοβούλιο και τον λαό του Καναδά.

Η Τέιτ, η οποία κλήθηκε να εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής κληρονομιάς της Βουλής των Κοινοτήτων, ανέφερε πως η αρχική κάλυψη της επίθεσης στο νοσοκομείο, προήλθε από δημοσίευμα  του Assosciated Press, του κυρίαρχου ειδησεογραφικού πρακτορείου των ΗΠΑ, στις 17 Οκτωβρίου. Δήλωσε επίσης ότι «οι δημοσιογράφοι του CBC είναι ανεξάρτητοι από την κυβέρνηση, τα στελέχη της εταιρείας και το διοικητικό συμβούλιο και είναι ελεύθεροι να αναφέρουν τη σύγκρουση με όποιον τρόπο θεωρούν πιο κατάλληλο».

Υποστηρίζουμε την δημοσιογραφία που κάνουμε. Σε ενεργές συρράξεις οι πληροφορίες είναι καταιγιστικές και όλες οι πλευρές έχουν τις δικές τους ερμηνείες. Οι δουλειά των δημοσιογράφων στο πεδίο και στην αίθουσα σύνταξης είναι να κρίνουν τις πληροφορίες.

Οι συντηρητικοί βουλευτές ζητούν την απόσυρση της χρηματοδότησης του μέσου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα