ΑΘΗΝΑ
06:16
|
04.05.2024
Ακολούθησε δεύτερη σεισμική δόνηση έντασης 3,8 Ρίχτερ. Συνεχίζονται οι έλεγχοι για ζημιές στην κεντρική Εύβοια.
Τελική Λύση, ΕΚΠΑ για τον σεισμό στην Εύβοια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεισμική δόνηση, με μεγάλη διάρκεια σημειώθηκε στις 8:26 το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή ανατολικά του Προκοπίου Εύβοιας και έγινε αισθητός και ως την Αθήνα, αναστατώνοντας τους πολίτες.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η δόνηση ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε επίκεντρο 6 χιλιόμετρα ανατολικά του Προκοπίου και εστιακό βάθος στα 14,2 χιλιόμετρα.

Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε και δεύτερος σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, αναφέροντας ότι πρόκειται για περιοχή με έντονη σεισμικότητα σε χαμηλά και διαφορετικά επίπεδα, με χαρακτηριστικό ότι δεν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς.

Παρότι τόνισε ότι είναι νωρίς για να ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, επεσήμανε ότι το ιστορικό δεδομένο είναι ότι δεν δίνει η περιοχή μεγάλους σεισμούς και πιθανόν ο σημερινός σεισμός να είναι η οροφή.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για ζημιές

Δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής κάποια σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή από το Προκόπι της Εύβοιας πού είναι το επίκεντρο του σεισμού.

Στο Μαντούδι επικράτησε πανικός και σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Τσαπουρνιώτη οι μαθητές βγήκαν από τα σχολεία και παραμένουν στους δρόμους. Σύμφωνα με πληροφορίες του eviaonline υλικές ζημιές καταγράφηκαν στο Α.Τ Μαντουδίου, καθώς έπεσε η ψευδοροφή του κτιρίου.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, δήλωσε στον ANT1 ότι σημειώθηκαν μικροζημιές σε καταστήματα και κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες μαζί με την Δημοτική Αρχή και την Πολιτική Προστασία επιχειρούν τους πρώτους ελέγχους χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν υπάρξει κάποια στοιχεία για πιθανές ζημιές. Οι έλεγχοι συνεχίζονται για πιθανές καταπτώσεις και ζημιές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα