ΑΘΗΝΑ
01:57
|
06.05.2024
Υποστήριξε πως οι πολίτες όλων των ηλικιών θα πρέπει να είναι «ψηφιακά έξυπνοι».
Γκίκας Χαρδούβελης-πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συνέδριο του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας Γκίκας Χαρδούβελης, αναφέρθηκε στην ανάγκη χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των πολιτών, έτσι ώστε να μπορούν να κρίνουν σωστά τόσο στη διαχείριση των προσωπικών τους οικονομικών, όσο και της χώρας.

«Ειδικά εμείς οι Έλληνες, που ερχόμαστε από μία υπερδεκαετή οικονομική κρίση και ζούσαμε χρόνια με ψευδαισθήσεις σε ό,τι αφορά τις πραγματικές δυνατότητες της εθνικής μας οικονομίας και των δημόσιων οικονομικών, οφείλουμε να κάνουμε βήματα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού. Απαιτείται να κατανοούμε καλύτερα τα οικονομικά τού νοικοκυριού μας αλλά και τις βασικές παραμέτρους της εθνικής οικονομίας και των δημόσιων οικονομικών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, επίσης, την ανάγκη και για ψηφιακό χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό, υποστηρίζοντας πως οι πολίτες όλων των ηλικιών θα πρέπει να είναι «ψηφιακά έξυπνοι», ώστε να αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας, αποφεύγοντας όμως τους κινδύνους.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα