ΑΘΗΝΑ
07:54
|
26.06.2024
«θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να προστατεύσουμε τους Παλαιστίνιους πολίτες» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, δίνοντας συνέντευξη ύστερα από την συνάντηση του στο Τελ Αβίβ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε πως επέστρεψε στην περιοχή για να σιγουρευτεί πως «μια επίθεση όπως αυτή της 7ης Οκτωβρίου δεν θα επαναληφθεί» και για να διασφαλίσει «ένα μέλλον για τους Ισραηλινούς και για τους Παλαιστίνιους».
«Όλα τα έθνη έχουν δικαίωμα και υποχρέωση στην αυτοάμυνα. Καμία χώρα δεν θα μπορούσε- και ούτε θα έπρεπε- να ανεχτεί την σφαγή αμάχων» δήλωσε ο Υπουργός.

«Σήμερα είδαμε περισσότερο υλικό που έχει συλλέξει η Ισραηλινή κυβέρνηση από την επίθεση» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Για παράδειγμα είδα σε ένα κιμπούτς έναν πατέρα με δύο παιδιά, να τα αρπάζει από το σαλόνι και περνώντας από μια μικρή αυλή, να μπαίνουν σε ένα καταφύγιο. Τους ακολούθησε ένας τρομοκράτης και πέταξε μέσα στο καταφύγιο χειροβομβίδα και καθώς ο πατέρας βγήκε έξω, τον πυροβόλησε

Συνεχίζει, περιγράφοντας υλικό από κάμερα ασφαλείας του σπιτιού «βγήκαν και τα παιδιά και, μπαίνοντας στο σπίτι, έκλαιγαν και ρωτούσαν “που είναι ο μπαμπάς;” -και απάντησε ο αδερφός του “τον σκότωσαν”-“και που είναι η μαμά;”».
«Τότε μπήκε και ο τρομοκράτης στο σπίτι, άνοιξε το ψυγείο και άρχισε να τρώει. Αυτούς έχουμε απέναντι μας» σχολίασε.

Είναι σοκαριστικό ότι η βαρβαρότητα της σφαγής έχει τόσο γρήγορα ξεχαστεί από πολλούς, αλλά όχι από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Όσον αφορά το πεδίο της μάχης ανέφερε πως «Πρώτον, πρέπει να συνεχίσουμε να εμποδίζουμε την κλιμάκωση και την εξάπλωση της σε άλλα σημεία» τονίζοντας πως « όπως ήδη κάνουμε, θα συνεχίσουμε να “απαντάμε” στις επιθέσεις που υποκινούνται από το Ιράν».

«Δεύτερον, θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να προστατεύσουμε τους Παλαιστίνιους πολίτες» δήλωσε ο Μπλίνκεν, κάνοντας λόγο για αναγκαιότητα λόγω ηθικής άλλα και για να μην αξιοποιηθούν οι θάνατοι από της Χαμάς.

«Έχω δει και αυτές τις εικόνες, παλαιστίνιων παιδιών που τα βγάζουν από τα συντρίμμια. Όταν κοιτώ τα μάτια τους μέσα από την τηλεόραση, βλέπω τα δικά μου παιδιά. Η Χαμάς δεν νοιάζεται για τους πολίτες, τους χρησιμοποιεί κυνικά ως ανθρώπινες ασπίδες.»

Ακόμα, ανέφερε πως έδωσε συμβουλές στις Ισραηλινές αρχές για τον τρόπο που θα μειώσουν τις παράπλευρες απώλειες, για το πως θα αυξήσουν την ανθρωπιστική βοήθεια μέσω του περάσματος της Ράφα χωρίς παρεμβολές από τη Χαμάς, αλλά και για την διαδικασία διάσωσης των ομήρων.

Τέλος, τόνισε πως ο μόνος τρόπος να υπάρξει ένα ασφαλές, εβραϊκό και δημοκρατικό Ισραήλ είναι μέσα από την λύση των δύο κρατών.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Επέστρεψε στην Αυστραλία ο Τζούλιαν Ασάνζ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ρέθυμνο

Αυλαία στη δίκη για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα