ΑΘΗΝΑ
21:13
|
15.05.2024
Μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας και τοπικές οργανώσεις βρίσκονται στον Πειραιά και κάνουν έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
Το Πλοίο της Ειρήνης στον Πειραιά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται σήμερα το Πλοίο της Ειρήνης (Peace Boat), έχοντας ανυψώσει ένα 30m x 5m πανό με σύνθημα Stop Killing Gaza.

Όπως αναφέρει η ανάρτηση της ΜΚΟ στο Χ (πρώην Twitter):

Το πανό θα εμφανίζεται κατά την παρουσία του Peace Boat στα λιμάνια Πειραιά (3 Νοεμβρίου), Κωνσταντινούπολης (5 Νοεμβρίου) και Port Said (8-9 Νοεμβρίου). Το σκάφος Peace Boat «Pacific World» είναι ένα επιβατηγό πλοίο 77.000 τόνων, που μεταφέρει 1.800 άτομα. Το απόγευμα της Παρασκευής (5 μ.μ.) θα τιμηθεί και για το γεγονός πως το 1922 είχε σώσει πολλούς πρόσφυγες από τη Σμύρνη, τους οποίους δεν παραλάμβαναν άλλα πλοία.

Το Peace Boat καταδικάζει σθεναρά τη δολοφονία αμάχων και την κράτηση ομήρων από τη Χαμάς. Ζητούν την άμεση απελευθέρωση των ομήρων. 

Ωστόσο, ο ουσιαστικά αδιάκριτος βομβαρδισμός της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, σχολείων και κτιρίων κατοικιών και ο περιορισμός του νερού, των τροφίμων, των καυσίμων και της βοήθειας παραβιάζει σαφώς το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Απευθύνεται έκκληση στη διεθνή κοινότητα για άμεση κατάπαυση του πυρός, άμεση προμήθεια βασικών αγαθών και υπηρεσιών ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας και τοπικές οργανώσεις βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, για να συμμετάσχουν στην έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός.

Το Peace Boat είναι μια ΜΚΟ με έδρα την Ιαπωνία που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με εκπαιδευτικά προγράμματα και ταξίδια για την προώθηση της ειρήνης και της βιωσιμότητας. Από τη δεκαετία του 1990, το Peace Boat έχει επισκεφθεί πολλά φορές Παλαιστίνη και Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Γάζας, όπου πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα ανταλλαγών, καθώς και προσκλήθηκαν νέοι και από τις δύο χώρες επί του σκάφους να συμμετάσχουν σε διάλογο για την ειρηνική συνύπαρξη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Φίτσο μετά την πολιιτκή δολοφονική απόπειρα

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Βρέθηκαν προθανάτια και μεταθανάτια χτυπήματα

Σφοδρός επικριτής του Σλοβάκου πρωθυπουργού ο 71χρονος δράστης

Χιλιάδες Καναδοί εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα