ΑΘΗΝΑ
13:01
|
02.05.2024
Drones αναχαιτίστηκαν στην Ζαπορίζια, ενώ ο σταθμός του Κουρσκ δέχθηκε επίθεση με τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι χώρες του ΝΑΤΟ σκόπιμα δεν ενημερώνουν το κοινό για τις επιθέσεις της Ουκρανίας σε πυρηνικές εγκαταστάσεις, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Αποτελεί σκόπιμη πολιτική των χωρών του ΝΑΤΟ να μην ενημερώνουν το κοινό τους για τις απειλές εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων από το καθεστώς του Κιέβου. Κάνουν ό,τι μπορούν για να τραβήξουν την προσοχή μακριά από κάθε τέτοια επίθεση», τόνισε η Ρωσίδα διπλωμάτης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής της Rossiya-24 , σχολιάζοντας επίθεση της Ουκρανίας στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ στις 26 Οκτωβρίου.

«Τα αμερικανικά, βρετανικά, γαλλικά, γερμανικά ΜΜΕ, κυριολεκτικά, γραμμή-γραμμή, χτενίζουν κάθε είδηση, δήλωση, συνέντευξη Ρώσων ειδικών, δημοσιογράφων, πολιτικών αναλυτών σχετικά με αναφορές σε τέτοιες επιθέσεις και τις αντικαθιστούν με αναφορές για δικιά μας δήθεν επιθετική στάση», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε νωρίτερα η Ζαχάροβα, το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ με τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εξοπλισμένα με εκρηκτικά, ένα εκ των οποίων συνετρίβη σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων, προκαλώντας ζημιές στους τοίχους της.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, τα drones που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση ήταν εξοπλισμένα με εξαρτήματα που προμήθευαν δυτικές χώρες, ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι η επίθεση επιβεβαιώνει την ετοιμότητα του καθεστώτος του Κιέβου να διαπράξει πράξεις πυρηνικής τρομοκρατίας, ενώ κάλεσε τις ξένες κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς να καταδικάσουν τις ενέργειες της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, πηγές ανέφεραν πως ρωσικές δυνάμεις αναχαίτισαν εννέα ουκρανικά drones κοντά στην ουκρανική πόλη Ενερχοντάρ, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, με τη Μόσχα να κατηγορεί το Κίεβο ότι απείλησε να προκαλέσει «καταστροφή» στο εργοστάσιο κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης αλλαγής αξιωματούχων της πυρηνικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, οι οποίοι παρακολουθούσαν την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα