ΑΘΗΝΑ
10:12
|
02.05.2024
Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε πεπεισμένη ότι το μπλοκ θα προωθήσει την αίτηση της Ουκρανίας.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Κίεβο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έφτασε στο Κίεβο, σήμερα Σάββατο, για επαφές ενόψει της έκθεσης που αναμένεται να παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση την επόμενη εβδομάδα σχετικά με την πρόοδο της ενταξιακής πορείας της Ουκρανίας.

«Χαίρομαι που επέστρεψα στο Κίεβο για την έκτη επίσκεψή μου εν καιρώ πολέμου», έγραψε η φον ντερ Λάιεν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό.

«Είμαι εδώ για να συζητήσω την ενταξιακή πορεία της Ουκρανίας στην Ε.Ε., θέματα οικονομικής υποστήριξης της Ένωσης για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας ως μια σύγχρονη, ευημερούσα δημοκρατία και πώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη Ρωσία να πληρώσει για τον επιθετικό της πόλεμο.», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής Γιάροσλαβ Ζελέζνιακ, έγραψε στο κανάλι του Telegram ότι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να μιλήσει στο ουκρανικό κοινοβούλιο.

Η αξιολόγηση της Ε.Ε. που θα γίνει την Τετάρτη αναμένεται να αναφέρει λεπτομερώς πόσο έχει προχωρήσει η Ουκρανία όσον αφορά την εκπλήρωση διαφόρων οικονομικών, νομικών και άλλων κριτηρίων για να ανοίξει ο δρόμος για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών τον Δεκέμβριο.

Η Ουκρανία, η οποία υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση λίγες μέρες μετά την πλήρη εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, βλέπει την ένταξη στο εμπορικό μπλοκ ως κορυφαία προτεραιότητα.

Τα 27 μέλη της Ε,Ε, πρόκειται να αποφασίσουν σε σύνοδο κορυφής τον Δεκέμβριο εάν θα επιτρέψουν στο Κίεβο να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις, μια κίνηση που απαιτεί την ομόφωνη υποστήριξη όλων των μελών του μπλοκ.

Η προσπάθεια της Ουκρανίας ενισχύθηκε την Πέμπτη, όταν η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε πεπεισμένη ότι το μπλοκ θα προωθήσει την αίτηση της Ουκρανίας τον επόμενο μήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα