ΑΘΗΝΑ
06:15
|
28.04.2024
Χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν σε μια πορεία προς υποστήριξη της Παλαιστίνης σήμερα, Σάββατο στο Freedom Plaza της D.C., με τίτλο «Εθνική Πορεία στην Ουάσιγκτον: Ελεύθερη Παλαιστίνη!»
Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη στις 31 Οκτωβρίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν σε μια πορεία προς υποστήριξη της Παλαιστίνης σήμερα, Σάββατο στο Freedom Plaza της D.C., με τίτλο «Εθνική Πορεία στην Ουάσιγκτον: Ελεύθερη Παλαιστίνη!», μια συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Συνασπισμός ANSWER (Act Now to Stop War and End Racism).

Σκοπός της συγκέντρωσης και της πορείας, σύμφωνα με τον συνασπισμό, είναι να απαιτηθεί κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο, να τερματιστεί η ομοσπονδιακή βοήθεια προς το Ισραήλ και «να τερματιστεί το απαρτχάιντ».

Η συγκέντρωση «Τερματισμός της Πολιορκίας στη Γάζα» θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 μ.μ., στη συνέχεια θα ξεκινήσει η πορεία, με τους διαδηλωτές να κάνουν κύκλους γύρω από τον Λευκό Οίκο.

Η εγκεκριμένη άδεια του συνασπισμού περιγράφει πώς οι διαδηλωτές θα εγκαταλείψουν την Freedom Plaza, ταξιδεύοντας βόρεια στην 14th Street, μετά δυτικά στην K Street στην 17th Street και νότια στην 17th Street μέχρι τον Λευκό Οίκο, όπου θα διαδηλώσουν στο πεζοδρόμιο της Pennsylvania Avenue. Η διαδρομή της πορείας συνεχίζει στη συνέχεια προς την 15η οδό, ταξιδεύοντας νότια και γυρίζοντας πίσω στο αρχικό σημείο εκκίνησης μετά από μια ώρα πορείας.

Οι διοργανωτές είπαν ότι θα γίνει επίσης αγρυπνία από τις 4 έως τις 8 μ.μ. στο Λαφαγιέτ Παρκ. Η εκδήλωση αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 9 μ.μ.

«Τώρα είναι η ώρα να σταθούμε δίπλα στον πολιορκημένο λαό της Παλαιστίνης! Η Γάζα βομβαρδίζεται κάθε ώρα. Το Ισραήλ στερείται τροφής, νερού και ηλεκτρισμού στους ανθρώπους της. Δεκάδες χιλιάδες ακόμη άνθρωποι είναι πιθανό να πεθάνουν. Πρέπει να ΔΡΑΣΟΥΜΕ!» έγραψε ο συνασπισμός στην ιστοσελίδα του.

Πρόκειται για μια ιστορική δράση που συγχρηματοδοτείται από τα ANSWER Coalition, The Peoples Forum, Palestinian Youth Movement, Al-Awda (The Palestinian Right to Return Coalition), American Muslim Alliance, US Campaign for Palestinian Rights, US Palestinian Community Network, Palestinian Feminist Collective, Maryland to Palestine, Palestinian-American Community Center και National Students for Justice in Palestine.

Παρακολουθείστε ζωντανά:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα