ΑΘΗΝΑ
01:59
|
12.05.2024
Περισσότεροι από 500 μετανάστες διασώθηκαν στον Ατλαντικό Ωκεανό στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας.
Μια ομάδα μεταναστών σε μια ξύλινη βάρκα ρυμουλκείται από ένα σκάφος της ισπανικής ακτοφυλακής στο λιμάνι Arguineguin, στο νησί Γκραν Κανάρια, Ισπανία, 21 Οκτωβρίου 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 500 μετανάστες διασώθηκαν στον Ατλαντικό Ωκεανό στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, ανακοίνωσε η ισπανική ακτοφυλακή το Σάββατο, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που έφτασαν στο αρχιπέλαγος μέχρι στιγμής φέτος πλησίασε το ρεκόρ όλων των εποχών που καταγράφηκε το 2006, μεταδίδει το Reuters.

Η ακτοφυλακή είπε ότι είχε επίσης βρει δύο πτώματα μεταξύ εκείνων που διασώθηκαν από τέσσερις βάρκες στα νερά ανοιχτά του Ελ Ιέρο, το μικρότερο και το πιο δυτικό από τα Κανάρια Νησιά.

Άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν αργότερα στο νοσοκομείο, δήλωσε η Ισπανική Πολιτική Φρουρά, η οποία συμμετείχε επίσης στη διάσωση στην οποία μεταξύ των διασωθέντων ήταν γυναίκες και παιδιά.

Ο αριθμός των αφίξεων έχει εκτιναχθεί πρόσφατα, καθώς ο πιο ήπιος καιρός και οι πιο ήρεμες θάλασσες από τον Σεπτέμβριο κατέστησαν πιο εφικτή την προσπάθεια της ακόμα επικίνδυνης διέλευσης από την Αφρική.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι συνολικά 30.705 μετανάστες χωρίς έγγραφα έφτασαν στις Κανάριες Νήσους τους πρώτους 10 μήνες του τρέχοντος έτους, που αντιπροσωπεύει αύξηση 111% από την ίδια περίοδο το 2022.

Αυτός ο αριθμός συγκρίνεται με το ρεκόρ ολόκληρου του έτους των 31.678 μεταναστών που έφτασαν στα Κανάρια Νησιά το 2006, όταν αποκλείστηκαν άλλες διαδρομές προς την Ευρώπη.

Οι Κανάριοι Νήσοι αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μέρος των 43.290 μεταναστών χωρίς έγγραφα που έφτασαν στην Ισπανία δια θαλάσσης πέρυσι.

Το αρχιπέλαγος βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από τη δυτική ακτή της Αφρικής. Τα επτά νησιά της έχουν γίνει ο κύριος προορισμός για μετανάστες από τη Σενεγάλη και άλλες αφρικανικές χώρες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ισπανία, φεύγοντας από συγκρούσεις ή αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει πρόσθετα καταλύματα έκτακτης ανάγκης για περίπου 3.000 μετανάστες σε στρατιωτικούς στρατώνες, ξενοδοχεία και ξενώνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπηρεσία του ΟΗΕ αναφέρει ότι 150.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα

Ελεύθερος ο πρώην παραστρατιωτικός ηγέτης της Κολομβίας Σαλβατόρε Μανκούσο

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

Μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση αλληλεγγύης ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα