ΑΘΗΝΑ
01:00
|
29.09.2024
Υπήρξε άλλη μια «πλήρης διακοπή» στις υπηρεσίες επικοινωνίας και διαδικτύου στη Γάζα.
Ο ξεριζωμός των Παλαιστινίων συνεχίζεται
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Paltel -η παλαιστινιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών- λέει ότι υπήρξε άλλη μια «πλήρης διακοπή» στις υπηρεσίες επικοινωνίας και διαδικτύου στη Γάζα.

Λένε ότι αυτό οφείλεται στο ότι «οι προηγουμένως επανασυνδεμένες κύριες διαδρομές» εκτέθηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις.

Η ομάδα παρακολούθησης του Διαδικτύου Netblocks λέει ότι γύρω στις 18:50 τοπική ώρα (16:50 GMT) υπήρξε μια «νέα κατάρρευση στη συνδεσιμότητα» στη Λωρίδα της Γάζας «με μεγάλο αντίκτυπο στην Paltel, τον τελευταίο εναπομείναν μεγάλο φορέα που εξυπηρετεί την περιοχή».

Η Netblocks λέει ότι είναι το τρίτο τέτοιο μπλακ άουτ τον περασμένο μήνα.

Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να υποδεχθεί περίπου 1.000 ασθενείς από τη Γάζα

Η Τουρκία μπορεί να δεχτεί περίπου 1.000 ασθενείς από τη Λωρίδα της Γάζας που χρειάζονται επείγουσα περίθαλψη, πρώτα από όλα καρκινοπαθείς, δήλωσε την Κυριακή ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα.

«Καταβάλλουμε προσπάθειες να εκκενώσουμε στην Αίγυπτο μέσω της συνοριακής διέλευσης της Ράφα περίπου 1.000 ασθενείς και τραυματίες που χρειάζονται επείγουσα περίθαλψη, ειδικά καρκινοπαθείς του Νοσοκομείου Τουρκοπαλαιστινιακής Φιλίας στη Γάζα, το οποίο έπρεπε να σταματήσει τη λειτουργία του. Μετά από αυτό, είναι σχεδιάζεται να μεταφέρει τους καρκινοπαθείς και είναι σοβαρή η κατάσταση στη χώρα μας με ασθενοφόρα και νοσοκομειακά πλοία», είπε.

Σύμφωνα με τον Κότζα, δύο τουρκικά πλοία πρόκειται να αναχωρήσουν για την Αίγυπτο για να προσφέρουν περίθαλψη στους τραυματίες στη Γάζα. Τα πλοία έχουν ήδη λάβει άδειες για να προσεγγίσουν αιγυπτιακά λιμάνια.

ΥΠΕΞ: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας της Δευτέρα στη Λωρίδα της Γάζας

Με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με τις αιγυπτιακές αρχές, αύριο, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στις 9:30 το πρωί θα αναχωρήσει αεροσκάφος C-130 με φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας προοριζόμενο για τους άμαχους της Λωρίδας της Γάζας.

Η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Νετανιάχου: Καμία εκεχειρία στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε σήμερα τις εκκλήσεις για εκεχειρία στη Γάζα μέχρι να απελευθερωθούν και οι τουλάχιστον 240 Ισραηλινοί όμηροι που συνέλαβε η Χαμάς κατά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

«Δεν θα υπάρξει εκεχειρία χωρίς την επιστροφή των ομήρων μας, το λέμε αυτό σε εχθρούς και φίλους. Θα συνεχίσουμε μέχρι να τους κερδίσουμε», είπε ο Νετανιάχου στους άνδρες των χερσαίων και εναέριων δυνάμεων της χώρας στην αεροπορική βάση Ραμόν στο νότιο Ισραήλ επαναλαμβάνοντας την κυβερνητική θέση.

«Παράθυρο» λίγων ωρών για τον «ασφαλή» ξεριζωμό των αμάχων στα νότια του θύλακα

«Παράθυρο» τεσσάρων ωρών έδωσε ο κατοχικός στρατός του Ισραήλ στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προς το νότιο τμήμα του παράκτιου θύλακα. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι θα επιτρέψουν τη μετακίνηση σε δρόμο με κατεύθυνση τον νότο από τις 10 πμ έως τις 2 μμ, σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού στην πλατφόρμα Χ. Ο στρατός δημοσίευσε επίσης χάρτη που δείχνει τη δίοδο αυτή. Η ανάρτηση, στα αραβικά, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «εάν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, κατευθυνθείτε προς τα νότια σύμφωνα με τις οδηγίες μας».

Ο ισραηλινός στρατός έχει κατ’ επανάληψη δώσει τελεσίγραφα στους κατοίκους στο βόρειο τμήμα να μετακινηθούν προς τις νότιες περιοχές του θύλακα. Σύμφωνα με τον στρατό, τουλάχιστον 700.000 άνθρωποι το έχουν ήδη κάνει.

Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς λέει ότι τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι. Σαράντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 περίπου άλλοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό χθες το βράδυ του Σαββάτου στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

«Ο αριθμός των μαρτύρων από τη σφαγή του Μαγκάζι αυξήθηκε στους 45», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ασράφ Αλ-Κούντρα είχε αρχικά κάνει λόγο για «πάνω από 30 μάρτυρες» που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «μετά τη σφαγή που έγινε από την κατοχή στον καταυλισμό Μαγκάζι». Η πλειονότητα των θυμάτων «είναι παιδιά και γυναίκες», τόνισε το υπουργείο, σημειώνοντας ότι σπίτια έγιναν άμεσοι στόχοι.

Ο φωτορεπόρτερ του τουρκικού πρακτορείου Anadolu Μουχαμάντ Αλαλούλ, του οποίου το σπίτι κατέρρευσε μερικώς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα τέσσερα παιδιά του -Αχμέντ, Καΐς, Ραχάφ και Κενάν- καθώς και τέσσερα από τα αδέλφια του σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό. Ερωτηθείς σχετικά, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι προσπαθεί να ελέγξει εάν οι ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούσαν στην περιοχή του καταυλισμού του Μαγκάζι.

Αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών στη Γάζα εκτιμούν ότι πάνω από 9.770 Παλαιστίνιοι, περιλαμβανομένων 4.800 παιδιών, έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο που ξέσπασε μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 2.550 γυναίκες έχουν επίσης σκοτωθεί.

Διαβάστε επίσης:



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα