ΑΘΗΝΑ
13:01
|
08.05.2024
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ συναντήθηκε με τον ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στην Τεχεράνη.
Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ συναντά τον κορυφαίο ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στην Τεχεράνη, Ιράν, στις 21 Ιουνίου 2023. Γραφείο του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ συναντήθηκε με τον ηγέτη της υποστηριζόμενης από την Τεχεράνη παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στην Τεχεράνη, ανέφεραν τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης την Κυριακή, μια ημέρα αφότου ένας αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι είχαν συνάντηση τις τελευταίες ημέρες, μεταδίδει το Reuters.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν ανέφεραν ότι ο Χανίγιε, ο οποίος κατοικεί μεταξύ Κατάρ και Τουρκίας από το 2019, «ενημέρωσε τον Χαμενεΐ για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και τα εγκλήματα του Σιωνιστικού καθεστώτος στη Γάζα, καθώς και τις εξελίξεις στη Δυτική Όχθη».

Η Ισλαμική Δημοκρατία λέει ότι υποστηρίζει τη Χαμάς, αλλά δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην αιφνιδιαστική επίθεση των μαχητών στο Ισραήλ τον περασμένο μήνα.

«Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ εξήρε τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα του λαού της Γάζας και εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος, που υποστηρίζεται άμεσα από την Ουάσιγκτον και ορισμένες δυτικές χώρες», ανέφερε η κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Χωρίς να διευκρινίσει πότε έλαβε χώρα η συνάντηση, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim είπε ότι η ανώτατη αρχή της χώρας Χαμενεΐ «τόνισε τη συνεπή πολιτική της Τεχεράνης για υποστήριξη των δυνάμεων της Παλαιστινιακής αντίστασης ενάντια στους Σιωνιστές κατακτητές».

Το ιερατικό κατεστημένο του Ιράν έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ, το οποίο αρνείται να αναγνωρίσει, για «σκληρές συνέπειες» εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σοβαρός κίνδυνος για την Κύπρο και την Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχείς οι προκλήσεις της Άγκυρας

Ενισχύονται οι οικονομικές σχέσεις Τουρκίας-Κουβέιτ

Γαλλικός στρατός ήδη πολεμά στο Ντονμπάς;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα