ΑΘΗΝΑ
06:29
|
02.05.2024
Υπό τους ήχους του ύμνου της Παλαιστίνης του Μίκη Θεοδωράκη, το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Ξεκίνησε η πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ.
Φωτ.: 902.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μια μεγάλη σημαία της Παλαιστίνης που γράφει «Free Palestine» και υπό τους ήχους του ύμνου της Παλαιστίνης που έχει γραφτεί από τον Μίκη Θεοδωράκη, ξεκίνησε το μεγάλο συλλαλητήριο-συναυλία αλληλεγγύης που κάλεσαν σωματεία και φορείς της Αττικής.

Οι χιλιάδες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος από νωρίς απαίτησαν να τερματιστεί η σφαγή του λαού στη Γάζα, να σταματήσει η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο μακελειό που διεξάγει ο ισραηλινός στρατός και να αναγνωριστεί παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με την ομιλία του πρέσβη της Παλαιστίνης, Γιουσέφ Ντορχόμ.

«Σας ευχαριστούμε για τη στάση σας και τη μεγάλη σας συγκέντρωση» τόνισε ο πρέσβης και χαιρέτισε όλα τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ και όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν.

«Απευθύνουμε χαιρετισμό από εδώ από την Αθήνα, στον λαό μας στη Γάζα, που δίνει μαθήματα ηρωισμού σε όλο τον κόσμο. Χαιρετίζουμε τους ήρωες Παλαιστίνιους κρατούμενους. Τον λαό μας που αντιστέκεται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη», είπε ο Γιουσέφ Ντορχόμ.

Παράλληλα, μετέφερε και τους θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς των Παλαιστινίων στον ελληνικό λαό: «Η Παλαιστίνη, η Γάζα, όλος ο παλαιστινιακός λαός σας ευχαριστεί για αλληλεγγύη και ανθρωπιά σας» επισήμανε.

Από τα μεγάφωνα διαβάστηκε μήνυμα του Μοχάμετ Αμανάντι, Επιτρόπου Λαϊκών Οργανώσεων και Συνδικάτων στην Παλαιστίνη:

«Σας απευθύνομαι με σεβασμό στο όνομα του παλαιστινιακού λαού, που παλεύει με την πιο φρικτή κατοχή στην Ιστορία, στο όνομα χιλιάδων Παλαιστινίων που υπερασπίζονται τη ζωή τους, την ταυτότητά τους και την ελευθερία τους για αξιοπρεπή ζωή.

Εκ μέρους όλων των Λαϊκών Παλαιστινιακών Οργανώσεων και Συνδικάτων, χαιρετίζουμε τη σημερινή σας μεγάλη συγκέντρωση, που εκφράζει τη φωνή των λαών και τη ζωντανή συνείδηση και ανθρωπιά.

Εκτιμούμε την έκφραση αλληλεγγύης με όλες τις μορφές και σας βεβαιώνουμε ότι ο λαός μας δεν θα κάνει πίσω, δεν θα σταματήσει τον αγώνα για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Από την αλληλεγγύη σας αντλούμε αποφασιστικότητα και ελπίδα.

Ζήτω η αλληλεγγύη των λαών, λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας στην οποία συμμετείχαν οι Υπεραστικοί, ο Διονύσης Τσακνής, η Ρίτα Αντωνοπούλου, οι Κοινοί Θνητοί, οι Magiv de Spell και άλλοι καλλιτέχνες, ξεκίνησε η πορεία με προορισμό την πρεσβεία του Ισραήλ

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα