ΑΘΗΝΑ
08:53
|
05.05.2024
Χιλιάδες διαδήλωσαν χθες, για τέταρτο συνεχόμενο Σάββατο, σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο υπέρ του παλαιστινιακού λαού.
Για τέταρτο Σάββατο πλημμύρισαν οι δρόμοι του Λονδίνου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε 29 συλλήψεις προχώρησε χθες η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με αίτημα την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

«Σταματήστε τη σφαγή στη Γάζα» και «Από το ποτάμι ως τη θάλασσα η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν καθώς μια θάλασσα από παλαιστινιακές σημαίες πλημμύρισε την Regent Street και την πλατεία Trafalgar.

Λίγες ώρες νωρίτερα διαδηλωτές απέκλεισαν το Oxford Circus, προτού τελικά μετακινηθούν από την αστυνομία.

Βίντεο που διακινήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν χιλιάδες διαδηλωτές στην βρετανική πρωτεύουσα να φωνάζουν «κατάπαυση του πυρός τώρα» και να κρατούν πλακάτ που έγραφαν «ο βομβαρδισμός παιδιών δεν είναι αυτοάμυνα».

Νωρίτερα το Σάββατο, διαδηλωτές πραγματοποίησαν διαδήλωση έξω από τα κεντρικά γραφεία του BBC στο Λονδίνο, κατηγορώντας τον τηλεοπτικό σταθμό για μεροληψία στην κάλυψη της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς.

Σε ανάρτηση στο X η Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών ανέφερε ότι μια καθιστική διαμαρτυρία στο Charing Cross εμπόδισε επιβάτες από την πρόσβαση σε τρένα και αποβάθρες στο σταθμό του Λονδίνου.

Οι διαδηλώσεις στο Λονδίνο οργανώθηκαν από τον Συνασπισμό για την Ελεύθερη Παλαιστίνη, ο οποίος περιλαμβάνει την οργάνωση Black Lives Matter  στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Sisters Uncut και την Black Jewish Alliance.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και σε άλλες πόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ, το Λιντς και το Νιούκαστλ, καθώς οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται για τέταρτο Σαββατοκύριακο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Κούβα: Συγκέντρωση και διαδήλωση φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης

Πάσχα και Θεολογία της Απελευθέρωσης

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα