ΑΘΗΝΑ
18:07
|
27.04.2024
Οι αναρτήσεις της διακεκριμένης Αμερικανίδας ηθοποιού και ακτιβίστριας για την ιστορική συγκέντρωση υπέρ του παλαιστινιακού λαού στην Ουάσιγκτον.
Η Σούζαν Σάραντον σε παλιότερη δράση της υπέρ ως δημόσιου αγαθού στις ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» χθες Σάββατο 4 Νοεμβρίου στους δρόμους της Ουάσιγκτον σε μια ιστορική διαδήλωση αλληλεγγύης υπέρ του δοκιμαζόμενου παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περισσότεροι από 300.000 πολίτες συμμετείχαν στην κινητοποίηση, που όμοια της είχε να βιώσει η Ουάσιγκτον από την εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ το 2003.

Οι διαδηλωτές -ανάμεσα στους οποίους ήταν η ηθοποιός Σούζαν Σάραντον και ο ράπερ Μάκλμορ-έφθασαν έξω από τον Λευκό Οίκο, καταγγέλλοντας τη στάση της αμερικανικής κυβέρνησης και του προέδρου Μπάιντεν προσωπικά για την υποστήριξη στο Ισραήλ. «Μπάιντεν, δεν μπορείς να κρύβεσαι, έχεις υπογράψει τη γενοκτονία», φώναζαν πολλοί διαδηλωτές, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να τον ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Σούζαν Σάραντον, η οποία έχει σταθερή παρουσία εδώ και πολλά χρόνια σε δράσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών, δε σταμάτησε να ποστάρει και να αναδημοσιεύει στο X στιγμιότυπα από τη διαδήλωση στη  Ουάσιγκτον και να αφήνει σχόλια για το δίκαιο και υπαρξιακό αγώνα των Παλαιστινίων.

«Δε χρειάζεται να είσαι Παλαιστίνιος για να σε νοιάζει τι συμβαίνει στη Γάζα. Είμαι μαζί με την Παλαιστίνη. Κανείς δεν είναι ελεύθερος μέχρι να είμαστε όλοι ελεύθεροι», έγραψε η Σούζαν Σάραντον στο X (πρώην Twitter).  

Η Σάραντον αναδημοσίευσε επίσης έβα βίντεο από τη εξίσου μαζική διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στο Βερολίνο:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα